116 yıllık rekor kırıldı! Ruslar Türkiye'ye uçuş kararını böyle bekliyor...

Rus merkezli Ria Novosti ismindeki haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, Rusya'nın Finlandiya körfezindeki şehri Saint Petersburg'da hava sıcaklığı 29.9 dereceye ulaşarak 116 yıllık sıcaklık rekorunu kırdı. 

Saint Petersburg'da dün gece (cumartesi gecesi) hava sıcaklığı tam 29.3 dereceyi gördü ve rüzgarın yokluğunda şehirde gece boyu yaprak kımıldamadı.

SAİNT PETERSBURG'DAKİ 20 HAZİRAN GÜNLERİNİN 116 YILLIK SICAKLIK REKORU KIRILDI

Phobos Center'dan alanında öncü bir bilim insanı olan Mikhail Leus'un Ria Novosti'ye aktardığına göre; o günün 116 yıllık hava sıcaklığı rekoru, sıcaklığın 30 dereceye kadar yükseldiği Saint Petersburg'da kırıldı

Leus'un Facebook sayfasında yaptığı paylaşım üzerinden 'Saat öğleden sonra 4 ve 'Kuzeyin Başkenti' (Saint Petersburg)'da sıcaklık artı 29.9 dereceye yükeldi!' açıklamasında bulundu ve ekledi, '166 yıldır kırılamayan sıcaklık rekoru da böylelikle 0.1 dereceyle kırılmış oldu.'

Saint Petersburg, 116 yıldır yaşamadığı kadar sıcak bir 19 Haziran geçirdi.

KESİN SICAKLIK DEĞERLERİ MOSKOVA SAATİYLE 21:00'DE AÇIKLANACAK

Bir havadurumu spikeri ise durumu netleştirmek için gerçek sıcaklığın Moskova saatiyle saat 21:00'de veriler alındığında öğrenileceğini hatırlattı.

Leus aynı zamanda 'Şehirde anormal sıcaklar daha yeni başlıyor' diye ekledi. 

116 yıllık rekor kırıldı! Ruslar Türkiye'ye uçuş kararını böyle bekliyor...

MOSKOVA DA YAZIN BAŞINDAN BERİ EN SICAK GÜNÜNÜ YAŞADI

Moskova'da da durum pek serin değil. Yazın başından beri en sıcak yazını yaşayan Moskova'da halk kendini parklara attı ve güneşin tadını çıkardı. 

24 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Kuzey-Batı Hidrometeoroloji ve Çevre İzleme Müdürlüğü ise sıcak hava dalgasının Leningrad bölgesinin tümüne ve elbette Saint Petersburg'a oturduğunu, 24 Haziran'a kadar da havaların serinlemesinin beklenmediğini açıkladı.

Havalar tekrar soğuduğunda ve uçuşlar tekrar başladığında ise Rusların, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği Türkiye sahillerine akın edeceği öngörülüyor.

116 yıllık rekor kırıldı! Ruslar Türkiye'ye uçuş kararını böyle bekliyor... ile ilgili etiketler Rusya saint petersburg sıcaklık rekoru Dalga sıcak hava - 30 derece
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.