11. Cumhurbaşkanı Gül'den Gezi davası kararına tepki: Karar beni üzdü

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi davasında çıkan kararlar sonrası açıklamalar yaptı. Kararın kendisini üzdüğünü belirten Gül, "Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi davasında çıkan kararla ilgili konuştu. Gazeteci Murat Sabuncu'ya açıklamalar yapan Gül, "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır" dedi.

Gül'ün değerlendirmeleri şöyle devam etti:

"Osman Kavala gibi servet sahibi bir insan hoş vakit geçirmek yerine insanlık meseleleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu çok acı. Yargıtay kararına kadar bu insanların hapiste olması çok çok üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum.

Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar. İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, zaten imajı bozuk olan Türkiye'yi dünya kamuoyunda ancak bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi."

11. Cumhurbaşkanı Gül'den Gezi davası kararına tepki: Karar beni üzdü ile ilgili etiketler Abdullah Gül Osman Kavala gezi davası karar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.