1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır?

1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır sorusunun cevabını vatandaşlara için derledik. Pandemi süreci yüzünden işine devam edemeyen veya durumu olmayan ailelere yapılan 1000 TL para desteği için yapmanız gerekenler ve daha fazlası haberimizde.

1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır milyonlarca kişi tarafından aranıyor. Koronavirüs nedeni ile birçok ailenin mağdur olduğu bu zor günlerde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtımına başlanan 1000 TL pandemi sosyal yardımı için milyonlarca kişi başvuruyor.

Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru formunu doldurup yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Yoğunluk nedeni ile başvuruya getirilen kısıtlama ile TC Kimlik Numarasının son hanesi ile başvuru günleri belirlenmektedir.

Son hanesi 0 olan vatandaşların Pazartesi

Son hanesi 2 olan vatandaşların Salı

Son hanesi 4 olan vatandaşların Çarşamba

Son hanesi 6 olan vatandaşların Perşembe

Son hanesi 8 olan vatandaşların Cuma günlerinde başvuruları alınacaktır.

Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmayacak ve tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecekler.

1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır?

Başvuru süreçinizi e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Tek haneden bir kişi başvurabilecek bu yüzden aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

1000 TL pandemi sosyal yardım şartları neler?

Başvuru yapan kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınamayacak;

-Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

-5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

-5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

1000 TL pandemi sosyal yardımına başvurmak için tıklayınız.

1000 TL pandemi sosyal yardımı nasıl alınır? ile ilgili etiketler 1000 TL pandemi sosyal yardım desteği nasıl alınır başvuru şartları neler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.