100 rekat namaz nasıl kılınır? Berat gecesi hayır namazı kılınışı nasıldır?

Berat gecesi namazı 100 rekat kılınışı, Müslüman alemi tarafından öncelikli olarak aranmakta. Berat Kandili 100 rekat namaz nasıl kılınır?

Bu sene 27 Mart günü idrak edilecek olan Berat Kandili'nde yapılacak olan ibadetler araştırılıyor. Dini takvime göre Şaban ayını 15.gecesi idrak edilen Berat Kandili'nde 100 rekatlık Hayır namazı müslüman alemi için büyük önem taşımaktadır. Berat Kandili 100 rekatlık Hayır namazı ile Berak Kandili ibadetiniyerine getirmek isteyen müslümanlar için 100 rekatlık Hayır namazı nasıl kılınır derledik. 

Berat Gecesi 100 rekat Hayır namazı nasıl kılınır?

Berat Kandili’nde ibadeti yerine getirmek için kılınan 100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle." Diye niyet edilerek başlanır. Bu şekilde niyet etmekte zorlanan vatandaşlar "hacet namazına,hayır namazına" diye niyet ederek de başlayabilirler.

Berat Kandili 100 rekatlık Hayır namazı nasıl kılınır? Hayır namazı kılınışı ve dualar

Her rek'atte bir Fatiha süresi ve 10 ihlası şerif okunur. İki rek'atte bir selam verilerek, 100 rek'ata tamamlanmalıdır. 100 rek'at namazı ara vermeden kılmak şart olmamakla birlikte dinlenerek de kılınabilmektedir. 100 Rekatlık Hayır namazının vakti, yatsı namazıyla başlayıp, imsak kesilinceye kadar devam etmektedir.

Hayır namazına yatsıdan sonra da başlanabilir. 100 rekatlık namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 def'a okuyarak 10 selamda da kılınabilmektedir. Ancak 50 selam ile 100 rek'at kılmak daha faziletli olacaktır. Zira bu namazın özelliği, yapılan secdelerin çok olmasındandır.

Berat Kandili'nde Yapabileceğiniz İbadetler

-Kur"ân–ı Kerim okunmasını biliyorsak okumalı veya okuyanları dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmelidir.

-Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilerek, onun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir.

-Kaza, nafile namazlar kılınarak ardından varsa o geceye ait nakledilen namazlar kılınmalıdır.

-Tefekkürde bulunulmalıdır. “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah"ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmekte fayda vardır.

-Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılarak, şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmelidir.

 -Bu önemli gecede günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmelidir.

100 rekat namaz nasıl kılınır? Berat gecesi hayır namazı kılınışı nasıldır? ile ilgili etiketler Berat Kandili 100 rekatlık Hayır namazı nasıl kılınır 27 Mart Cumartesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.