10 ve son...

Levent Ümit Erol

Levent Ümit Erol

Şampiyonlar Ligi macerasında maalesef bu yıl da sona erken geldik.

Benfica’ya elenen Fenerbahçe 10 yıldır Devler Ligi’ne katılamıyor.

Şampiyonlar Ligi’ne en son 10 yıl önce katılım sağlandığında takımın 10 numarası Alex'ti. Alex sonrası 10 numarayı önce Diego sonra Van Persie son olarak da Giuliano giydi. Mevcut kadroda sırtında 10 numara olmasa da 10 numaralı formanın, oyuncu özelliklerindeki isim aslında Valbuena. Ama o da bekleneni veremiyor.
Sonuç, hayal kırıklığı...

10 numara demek lider, hücumu yönlendiren, gol atan, attıran oyuncu demek. 10 numara yaratıcı oyuncu demek. Çilingir demek. Ne kadar çabalarsan çabala, ne kadar istekli oynarsan oyna, kadro kaliten kadar ilerleyebilirsin. Mesele zor zamanlarda fark yaratabilecek oyunculara sahip olabilmekte.

İleri uç oyuncusu Alper olan bir 11’den 1 golden fazlasını beklemek de zaten çok gerçekçi olmazdı.

İki Benfica maçı gösterdi ki gerçek bir 10 numara görüntüsünde olmasa da yaratıcılığıyla, sorumluluk almasıyla , oyun zekasıyla 19 yaşındaki Eljif Elmas, en azından mecazi anlamda 10 numara bir oyuncu. Fenerbahçe turu kaybetti ama Eljif Elmas ve Barış Alıcı’yı kazandı. Kulüp genç oyuncu parlatma konusundaki talihsizliğini bu kez kıracak gibi görünüyor.

Herşeye rağmen dün akşam Fenerbahçe hırs ve mücadelesiyle taraftarı memnun etti. Yıllardır hep aynı şeyi söylüyoruz. Takım elinden geleni yapsın, kapasitesinin sınırları zorlasın, yenilseler de taraftar kızmaz.

Ama ilk maç sonrası sezonun geneli için yazdığım gibi sabır çok önemli. Eldeki mali tablo belli. Büyük transferler, kadroda köklü değişiklikler olmayacak. Mevcut kadroyla sezon devam edecek. Hal böyleyken oyuncu ıslıklamak, yuhalamak kimseye birşey kazandırmaz,tam tersi hepimize kaybettirir, yıldızı parlamaya başlayan gençleri de baskı altına alır.

Şampiyonlar Ligi müziğine Kadıköy’de 10 yıl daha hasret çekmek istemiyorsak değişime ayak uyduralım, hep birlikte değişelim. Devler Ligi'ne katılımın kestirme yolu Lig şampiyonluğundan geçiyor. Benfica’yı bırakıp lige odaklanalım.

Kim ne derse desin bence bu yolun sonu şampiyonluk!

Diğer Yazıları