10 Ocak Salı dolar fiyatları! 10 Ocak Salı Euro fiyatları!

Dün dolar ve Euro'da hızlı bir yükseliş olmuştu. Peki bu gün 10 Ocak Salı günü dolar ve Euro güne nasıl başladı? Dolar ve Euro'da fiyat artışı devam edecek mi?

Amerika tarım dışı istihdam verileri beklenilenden düşük gelmesine rağmen fazla bir kayıp olmadığı için dolar üzerinde aşırı baskılayıcı bir etken oluşturmadı. Bunun nedeni de devamlı olarak FED faiz arttırımı yapacağı söylentilerinin kulaktan kulağa yayılması. Ocak ayında yapılması düşünülen FED toplantısında faiz arttırımı çıkacağı düşüncesi doları devamlı yukarı taşıyor. Ancak FED bu arttırımı yapmazsa dolar sert düşecek gibi görülüyor. İşte 10 Ocak 2017'de Dolar ve Euro fiyatları...

100120171000184396216_3.jpg

Dolar her gün değil, artık her saat yeni bir rekor kırıyor. Güne 3,62 düzeyinden başlayan dolar, sabah saatlerinde açıklanan Kasım ayı sanayi üretimi verilerinde artış kaydedilmemesi sonucunda hızla tırmanışa geçti.

Peki dolar kurunda ne olacak?

Saat 13:53 itibariyle 3,7355 seviyesinden işlem gören Amerikan Doları, hali hazırda günlük bazda yüzde 2,52 seviyesinde prim yapmış durumda. Amerikan Doları’ndaki yükseliş Euro için de geçerli. Euro kuru gün içerisinde yüzde 2,3 düzeyinde gelişme kaydederek 2,9252 düzeyine çıktı.

Hızla tırmanan dolar nerede duracak?

Piyasalar, ülke ekonomisinin 2016 yılı üçüncü çeyreğinde yaşanan daralmanın akabinde dördüncü çeyrek itibariyle yüzde 3’e yakın gelişme kaydetmesini bekliyordu. Bu sabah açıklanan Kasım ayı sanayi verilerinin beklenenin altında gelmesiyle bu beklentinin tam olarak gerçekleşmeyeceği ön görülmeye başlandı. Bunun üzerine hızla değer kaybetmeye başlayan Türk Lirası, hemen her geçen saat biraz daha geriliyor.

Amerikan Doları ve Euro’daki yükselişin nerede duracağını merak eden vatandaşlar, yatırımlarını ne yönde yapacakları konusunda kararsız kalmış durumdalar. Pek çok ekonomiste göre maalesef Amerikan Doları’nın Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam edecek. 2017 yılı içerisinde 3 kez faiz artışı ön gördüğünü belirten Fed’in bu faiz artırımlarını gerçekleştirmesi durumunda doların 4 lira seviyesini görmesinin sürpriz olmayacağını belirten uzmanlara göre aşağıdaki direnç noktası ise 3,50’ye kadar yükselmiş durumda.

Euro için de benzer tahminlerde bulunan uzmanlar, kısa vadede Euro’nun 4 liranın üzerine tırmanacağını ve 2017 yılı sonu itibariyle 4,25 liraya kadar yükselme olasılığının bulunduğunu belirtiyorlar. Ekonomistlere göre Euro için alt direnç noktası 3,70 düzeyinde.

Amerikan Doları ve Euro kurunun düşüşe geçebilmesi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın güçlü bir faiz artırımına gitmesinin gerektiği belirtiliyor.

Geçen yıl Dolar ve Euro'da neler olmuştu?

FED tarafından faiz artışı konunda uzun zamandan beri sinyaller verilse de ilk zam artış ihtimalinin paylaşılmasının ardından 1 yıl geçtikten sonra faiz artışı gerçekleştirildi. Bu 1 yıllık süre içerisinde faiz artışının olabilme ihtimali dahi piyasalarda hareketlilik yaratmayı başardı. FED tarafından yapılan faiz artışı son 10 yıllık süre içerisinde 2 defa faiz artışına gidilmesini sağladı ve piyasalarda dengeler FED tarafından iki defa müdahale ile değiştirildi. Tüm bu hareketlilikler özelikle Euro için ciddi tedirginlik yaratıyor. Üstelik 2017 için yapılan açıklamalar ve tahminlerde yıl içerisinde 3 farklı artış döneminden söz edilmesi Euro Dolar paritesinin 2017 yılı dönemi için ciddi risklere işaret ediyor.

Son dakika: Dolar ne kadar oldu? Euro'da durum ne?

Euro Dolar paritesinde 2014 yılına 1.3760 seviyesinde giriş yapılmış ve sene sonunda 1.2099’a kadar gerileme yaşandı. 2015 yılına geçildiğinde ise EUR/USD sene sonuna doğru 1.0857’ye gerileme gösterdi.

2016 senesinde ise piyasada açıklanan veriler, Euro Dolar için sürekli olumsuz bir tabloya işaret verdi. Euro Dolar paritesi için özelikle 2016 yılında en önemli dönem Aralık ayı oldu. Aralık ayı içerisinde FED tarafından yapılan toplantıda önemli kararlar alındı ve aynı zamanda 2017 yılına dair detaylı bir yol haritası da çıkarıldı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamalar sonrasında ise ilk etkiler görüldü. EUR/USD 1.03 ortalarına gerileme gösterdi. Bu da Euro’nun Dolar’a karşı 14 yıllık bir tarihi rekora ulaşmasına neden oldu. Euro için yaşan bu gerileme kuşkusuz sadece ABD kaynaklı değil. Öyle ki Euro bölgesinde işler yolunda gitmediğinden dolayı çeşitli ekonomik krizler için de sinyaller veriliyor. Euro için yaşanan en olumsuz gelişmeler ise büyümenin yavaşlaması, deflasyon olarak tanımlandı. Tüm bu senaryo sonrasında ise Euro Dolar için düşüş kaçınılmaz olarak gerçekleşti. Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İrlanda Euro bölgesi ülkeleri olarak sorunlarıyla da ekonomiye olumsuz bir etki yapıldı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında 2017’ye dair verilerde ise özelikle Euro’nun durumu stabil hale getirmesi hedefleniyor ve bu konuda çeşitli stratejiler geliştiriliyor. Özelikle Euro bölgesi için en önemli itici güç Almanya olacak. Makro verilerin etkin bir şekilde gözlendiği Almanya’nın bu alanda başarılı olması Euro bölgesi için de umutlanılmasını sağlayacak. Fakat 2017 yılı geneli için Euro Dolar paritesinde gerilemenin devam edeceği yönünde genel bir değerlendirme söz konusu.

10 Ocak Salı dolar fiyatları! 10 Ocak Salı Euro fiyatları! ile ilgili etiketler Dolar Euro aiz arttırımı Fed Dolar ve Euro fiyatları dolar kuru Amerikan Doları Euro kuru Amerikan Doları ve Euro kuru
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.