10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir, önemi ne, nasıl ortaya çıktı? Çalışan Gazeteciler Günü mesajları!

Türkiye'de ve özellikle sosyal medyada kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini onurlandırmak amacıyla düzenlenen özel bir kutlama günüdür. Ancak, bu anlamlı günün kökeni ve tarihi merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, 10 Çalışan Gazeteciler Günü nedir, önemi ne, nasıl ortaya çıktı? 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! İşte, Çalışan Gazeteciler Günü mesajları ve bu özel günün nasıl ortaya çıktığı...

Türkiye'de ve özellikle sosyal medya platformlarında coşkuyla kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, medya sektöründe emek veren gazetecileri onurlandırmak amacıyla düzenlenen özel bir kutlama günüdür. Ancak, bu anlamlı günün kökeni ve tarihi, merak uyandıran bir konu olmaya devam etmektedir. Peki, 10 Çalışan Gazeteciler Günü nedir, önemi ne, nasıl ortaya çıktı? Çalışan Gazeteciler Günü mesajları!

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDİR?

Çalışan Gazeteciler Günü, Türkiye'de gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak amacıyla düzenlenen özel bir kutlama günüdür. Bu gelenek, 1961 yılından bu yana devam etmektedir. İlk olarak "Çalışan Gazeteciler Bayramı" adıyla kutlanan bu gün, 1971 yılında askeri müdahalenin ardından, gazetecilere yönelik bazı hakların geri alınmasıyla birlikte "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirilmiştir.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Çalışan Gazeteciler Günü'nün temeli, 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvenceler sağlayan "212 sayılı kanun" adlı düzenlemedir. Bu düzenleme, Resmî Gazete'de yayımlanarak 10 Ocak gününü özel bir kutlama günü haline getirmiştir.

Gazetecilerin haklarını savunmak adına önemli bir döneme işaret eden "Dokuz Patron Olayı," basın tarihine damgasını vurmuştur. Gazeteciler, bu dönemde "Basın" adlı bir gazete yayımlamaya karar vererek üç günlük bir boykot gerçekleştirmişlerdir. Basın gazetesi, 11 Ocak günü yayına başlamış ve boykot süresince düzenli olarak yayınını sürdürmüştür. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıkmış ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Günümüzde ise 1971'de "Çalışan Gazeteciler Günü" halini almıştır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir, önemi ne, nasıl ortaya çıktı? Çalışan Gazeteciler Günü mesajları!

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI!

  1. "Tüm gazetecilerin, haber peşinde koşarken gösterdiği özveri ve cesareti takdir ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Kalemleriyle aydınlık getiren her bir meslektaşımızın eline sağlık!"

  2. "Haber peşinde koşan, toplumu aydınlatan, özgür basının gücünü temsil eden gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım. Bilgiye ışık tutan kahraman kalemler, yanınızda!"

  3. "Bilgiye aç susayan bir dünyada, haberin kahramanları olan gazetecilere selam olsun! 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutlar, özgür ve tarafsız haberciliğin ışığında ilerlemenizi dilerim."

  4. "Her gününüz haber dolu olsun, kaleminiz hiç susmasın! 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü en içten dileklerimle kutlar, fedakarlıkla çalışan tüm gazetecilere teşekkür ederim."

  5. "Hakikati arayan, gerçeği yazan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım. Sizler, özgür basının teminatısınız. Sağlıklı ve aydınlık günler dilerim!"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedir, önemi ne, nasıl ortaya çıktı? Çalışan Gazeteciler Günü mesajları! ile ilgili etiketler gazeteci
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.