10 Kasım siren sesi indir! Saygı duruşu kaç dakikadır?

Cumhuriyet’in kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümünde kendisini bir kez daha anacağız. 10 Kasım’a az bir zaman kala ise vatandaşlar şimdiden siren sesi aramalarına başladı. 10 Kasım 2 dakikalık siren sesi ve İstiklal Marşı indir! 10 Kasım’da siren sesi ve saygı duruşu kaç dakikadır?

Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümünde sabah saat 9’u 5 geçe çalacak olan siren seslerinin hemen ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı bir kez daha gerçekleştirilecek.

10 KASIM SİREN SESİ İNDİR

10 Kasım siren sesi indir! Saygı duruşu kaç dakikadır?

10 Kasım siren sesi ve saygı duruşu kaç dakikadır?

Okullarda düzenlenecek bayrak törenleri, bayrağı yarıya indirecek öğrenci ile gönderin sağında ve solunda bayrağa dönük olarak duran iki diğer öğrencinin, "hazır ol"da bayrağı selamlaması ile başlar. Saat 09.05'te gelen siren veya boru sesi eşliğinde meşaleler yakılır ve katılımcılar iki dakikalık saygı duruşunda bulunur. 10 Kasım haricindeki saygı duruşlarında bu süre bir dakikadır. Saygı duruşunun ardından gönderde çekili duran bayrak, İstiklal Marşı eşliğinde ağır ağır yarıya indirilir. Marşın bitimi ve görevli öğretmenin "rahat" komutu ile bayrak töreni tamamlanır.

10 Kasım siren sesi indir! Saygı duruşu kaç dakikadır? ile ilgili etiketler 10 Kasım İstiklal Marşı 10 Kasım siren sesi saygı duruşu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.