10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? Resmi tatil mi?

10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? Atatürk'ün ölüm yıldönümü resmi tatil mi merak edilmekte. Bu yıl vatandaşlar 10 Kasım'ın resmi tatil olup olmadığyla ilgili araştırmalarına hız verdi. İşte detaylar!

10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? Bu yıl 10 Kasım resmi tatil mi? işte merak edilen diğer detaylar..

10 KASIM 2020 HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Kasım resmi tatil olmayacak. Saat 09.05'te tüm yurtta sirenler çalacak ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk adına saygı duruşunda bulunularak sonrasında okullarda Atatük'ü yad eden metinler öğrenciler tarafından okunacak

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının bu yıl 82. yıl dönümünü tüm yurtta saygı duruşu ve dualarla anacağız. Her yıl 10 Kasım itibarıyla sabah saat 09.05'te tüm yurtta yas ilan edilerek bayraklar yarıya indirilir ve Ata'ya karşı saygı duruşunda durulur. Bu yıl büyük topluluklar halinde Anıtkabire ziyaretlerin yapılması beklenmiyor. Kamuajansı'nın haberine göre, Koronavirüs sebebiyle daha sakin bir anma töreni düzenlenmesi muhtemel görülüyor. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü önümüzdeki aylarda ölüm yıl dönümünde anacağız. Ulu öndermizi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu yıl 82. ölüm yıl dönümü yurtta yine saat sabah 09.05 itibarıyla yine siren sesleri ve Ata'yı yadederek geçecek.

10 KASIM'DA HANGİ ORGANİZASYONLAR YAPILACAK?

10 Kasım'da Atatürk'ün ebedi istihgaratı Anıtkabir ziyaret edilir ve burada Atatürk'ü anma programları düzenlenir. Öte yandan başkent Ankara'da devlet erkanı, kuvvet komutanları ve siyasi parti liderlerinin katılımıyla resmi tören düzenlenmektedir. Anıtkabir'deki törende ise saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın ardından mozoleye çelenk bırakılır.

 

 

 

10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? Resmi tatil mi? ile ilgili etiketler Atatürk 10 Kasım 10 kasım hangi dene denk gelir resmi tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.