10 gün içinde gelenler karantinaya alınacak

İzmir Valiliği, İngiltere'den gelen 15 kişide koronavirüsün mutasyon geçirmiş yeni varyantı B117'nin tespit edilmesinin ardından flaş bir karara imza attı. Valilik son 10 gün içerisinde İngiltere'den gelenlerin 14 gün süreyle Kredi ve Yurtlar Kurumu Buca ve Gazi Ayşe Hatun Yurdu'da karantinada tutulacağını bildirdi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik olarak özellikle İngiltere’den bildirilen mutasyona uğramış olan "SARS-CoV-2" ile ilgili en güncel bilimsel gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.

Açıklamada İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük yapılan taramalar sonucunda yeni mutasyonla uyumlu virüs yükünün tespit edildiği ve İngiltere'den gelen uçuşların durdurulduğu anımsatıldı.

Bu doğrultuda İl Hıfzıssıhha Kurulunun bugün yaptığı toplantıda şu kararın alındığı belirtildi:

"Son 10 gün içerisinde İngiltere’de bulunan ve Türkiye’ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kişilerin, valiliğimiz tarafından belirlenmiş olan KYK Buca Kız Yurdu ve KYK Gazi Ayşe Hatun Yurdunda 14 gün boyunca karantina altına alınmalarına, belirlenmiş olan yurtların kapasitesinin dolması halinde, karantina için kullanılacak olan yurtların Valiliğimizce belirlenmesine karar verilmiştir."

10 gün içinde gelenler karantinaya alınacak ile ilgili etiketler İzmir İngiltere Kredi ve Yurtlar Kurumu Karantina izmir valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.