10 bin polis memuru alımı için geri sayım başladı! İşte şartlar

Emniyet Genel Müdürlüğü için tahsis edilmiş olan 10 bin polis memurunun ne zaman alınacağı merak konusu haline geldi. Peki, 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak, şartları neler? İşte detaylar…

Kamu kurum ve kuruluşlarının sene içerisinde gerçekleştireceği personel alımlarına ilişkin kadro tahsisleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir kadro tahsisi genelgesi daha imzalamış olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı genelge ile 10 bin polis memuru için kadro açıldığı Resmi Gazete’den duyurulmuştu. Merak ile takip edilen 10 bin polis memuru alımı için geri sayım başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatına 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı ve bin polis memuru ile Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına 9 bin polis memuru kadrosu ihdas edildiği genelge sonrası vatandaşlar; ‘10 bin polis alımı ne zaman yapılacak, şartları neler?’ sorularına yanıt aramaya başladı. İşte bu soruların yanıtları…

GENEL ŞARTLARIN AYNI KALMASI BEKLENİYOR

10 bin polis memuru alımı için geri sayım başladı! İşte şartlar

Polis memurları için yeni açılan kadroya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alım yapılacak. Şartları henüz belli olmayan bu yeni kadro için; Türk vatandaşı olmak, lise, lisans ve ön lisans mezunu olmak gibi genel şartların geçerli olması bekleniyor. Polis okulu alımları için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı isteyeceği tahmin edilen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaş aralığını ise her zamanki gibi 18 ile 30 arasında tutacağı öngörülüyor.

Kadınlar için 162 cm; erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak şartını her alımda olduğu gibi bu alımda da koruması beklenen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün memur olma şartları olan temiz sicil kaydı, siyasi parti üyeliği olmaması, kamu haklarından mahrum bırakılmamak gibi konulardaki şartlarını yine arayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İLAN TARİHİ HENÜZ NET DEĞİL

Öte yandan personel alım ilanlarında özel birtakım şartlar da belirleyebilen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu şartları yeni ilanla duyurması bekleniyor. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu sene içerisinde yapacağı bilinen 10 bin yeni polis memuru alımı için yayınlanacağı ilanın tarihi net değil.

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni polis memurları için gerçekleştireceği alımları daha öncekilere benzer bir şekilde yapması bekleniyor. Yani, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün alımlarda her defasında olduğu gibi fiziki ve sözlü mülakatı gerçekleştireceği öngörülüyor.

10 bin polis memuru alımı için geri sayım başladı! İşte şartlar ile ilgili etiketler Emniyet Genel Müdürlüğü polis KPSS personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.