10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedir, önemi ne? Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ve mesajları!

Bugün, 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak coşkuyla kutlanıyor. Bu özel gün, 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yıldönümüdür. 

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, dünya genelinde her bireye tanınan 30 temel hakkı içermektedir ve bu hakların evrenselliğini vurgulamaktadır. İnsan Hakları Günü, bu hakların güvence altına alınması ve insan haklarına saygının önemini vurgulamak amacıyla her yıl dünya çapında birçok etkinlikle kutlanmaktadır.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedir, önemi ne? Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ve mesajları!

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ NEDİR?

Dünya İnsan Hakları Günü, 10 Aralık 1948'de Paris'te düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yıldönümüdür. Bu tarih, insanlığın temel hak ve özgürlüklerini korumayı amaçlayan bu önemli belgenin tescillendiği gündür. Bildirge, her bireyin eşit, özgür ve onurlu bir yaşama hakkına sahip olduğunu vurgular.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

  1. "Eşitlik ve insan haklarına saygı, daha adil bir dünya için şarttır. Bugün, bu değerleri hatırlayarak bir araya gelmeliyiz."
  2. "İnsan hakları uygar yaşamın temelidir, çağımızın değeridir, güvencesi demokrasidir." - Mustafa Kemal Atatürk
  3. "Tüm insanlığa barış, huzur ve adalet içinde; eşit haklara sahip oldukları bir dünya diliyorum. 10 Aralık Dünya #İnsanHaklarıGünü kutlu olsun."
  4. "Özgür ifade ve barışçıl olarak toplanma hakkı gibi temel özgürlükleri korumak, sivil katılımı daha güçlü kılar ve daha hoşgörülü, istikrarlı ve barışçıl toplumların kurulmasını sağlar."
  5. "Herkes ırk, renk, cins, dil, din, siyasal ya da herhangi bir başka inanç, ulusal ya da toplumsal köken, farklılık, doğuş ya da herhangi bir başka ayrım gözetilmeksizin bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir."
  6. "Herkes doğuştan gelen devredilemez ve engellenemez haklara sahiptir. #İnsanHaklarıGünü"
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedir, önemi ne? Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ve mesajları! ile ilgili etiketler mesaj
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.