10-16 Nisan Haftası yarayla gelen fırsat

İyi haftalar sevgili okurlar;

 

Haftaya Ayın Yay burcunda, Antares yıldızındaki seyriyle başlıyoruz. Daha eğlenceli, enerjik, mücadeleci zaman zaman da kavgacı yapıda olabiliriz bu hafta. Haftanın ilk anında güzel bir etki mevcut. Eğer iletişimi doğru kullanabilirsek yaralarımızı sarabilmek adına kuvvetli bir enerji var. Lakin duygusal anlamda kısıtlanmışlık hissi, beslenememe yaşayabileceğiz.

 

Güneş Jüpiter kavuşumlu  bu hafta yılın en şanslı günleri olarak nitelendirilen günlerini barındırıyor. Özellikle ayın 10-14 'ü arası etki yoğun olacak. Başlagıçlar için olumlu yorumlanır genelde ama Jüpiter size fırsatı sunar ve onunla ne yaptığınızı da değerlendirir bunu da unutmayın. Dua, dilek, niyet ile olumlu enerjilerle geçirelim bu günleri. Tam kavuşum ayın 11'inde. Bereket, bolluk getirir, olanı arttırır, başlayacağa şans ve olumlu etkiler verir. Jüpiter büyük iyicil olarak nitelendirilir. Arap - islam kültüründe Yusufcuk günü olarak anılan bu gün, yusufcuk böceklerine atfedilmiştir. Yusufcuk böceği görürseniz ya da bir şekilde üzerinde yusufcuk böceği olan bir hediye alırsanız, verirseniz çok büyük şans getireceğine inanılır. İster yazarak, ister imgeleyerek olumlu dileklerinizi, niyetlerinizi büyütün bu günlerde. Ama her zaman için kendiniz ve bütünün hayrına olmasını da eklemeyi umutmayın. Tutulmalar ve Merkür retrosu öncesinde değerlendirilmesi gereken önemli zamanlar bunlar.

 10-16 Nisan Haftası yarayla gelen fırsat

Bu olumlu etkiden en yoğun faydayı 16-26 derece arasında kişisel gezegenleri ya da ışıkları olan Koç, Yay, Aslan, ardından da İkizler ve Kova burçları alacak. Özellikle bir takım yaralarınızdan ama sizde derin yer etmiş olanlarından şifalanmayı dileyin, ve yine bırakmanız, ayrılmanız gerken bazı yapı ve davranışlardan da sizi koparıcı etkiler almanız mümkün olabilecek bu kavuşumun hemen ardından. Herkes için en yüksek katkıyla çalışmasını dilerim. Eşzamanlı olarak gökyüzünde Satürn de Fomalhaut kraliyet yıldızında olacak. Olaylar hakedişiniz doğrultusunda gelişecek.

 

Mars Satürn trinesi hafta başında hala aktif. Bir takım başlangıçlar için uygun bir süreç ama adımlarımızda niyetlerimizde etik ve ahlaklı olmalıyız. Kraliyet yıldızları aksi durumlarda ciddi bedel ödetirler en iyicil olanı dahil.

 

Pazartesi günü ayrıca Uranüs Juno tam partil kavuşumu bazı ciddi ilişkilerde, anlaşmlarda, evliliklerde ani gündemler getirebilir ya da ani alınacak evlilik, ortaklık, iş anlaşmaları vb. gibi kararlara sebep olabilir. Bir şekide denk geldiği ev konularında ani değişimler getirecektir.

 

Salı günü Güneş Jüpiter tam partil kavuşumunun yanı sıra akşam saatlerinde Venüs de Boğa burcundan İkizler burcuna geçiyor olacak. Venüs 7 Mayıs' a kadar İkizler burcunda kalacak. Boğadaki sağlamlık, güven arayan, ağır ilerleyen yapı yerini, İkizlerdeki kıpır kıpır, yoğun iletişimi seven, gezmekten keyif alan, bir tık daha yüzeysel ve kararsız, bol sohbetli sosyal yapıya bırakacak.

 10-16 Nisan Haftası yarayla gelen fırsat - Resim : 2

Perşembe akşamı  Satürn karesi netleşen Venüs,  Chiron ile yarım karede ve  Plüton ile olan trinesinden uzaklaşmakta olacak. Yani ilişkiler için tutkal olabilecek etkilerden uzaklaşıyor, bağlayıcılık azalıyor gökyüzünde diyebiliriz ve Chironun zorlayıcı etkisini de alıyor.  İlişkilerde bazı kısıtlar, engellenmeler, olumsuzluklar yaşayabiliriz keza ortaklıklar için de geçerli. Aynı şekilde finansal anlamda da gecikmeler engellenmeler, artan sorumluluklar olabilir.  Her koşulda hayattan aldığımız keyife, eğlence anlayışımıza dokunacaktır ve bir miktar düşürebilecektir Satürn burada. Merkür Neptün  yarım karesi de yanılgılara açık bir zemin oluşturabilecektir.

 

Haftasonu Mars Chiron karesi de yavaş yavaş oluşmaya başlarken, fiziksel yaralanmalara karşı dikkatli olmalıyız. Ne kendimize  ne de başkalarına duygusal yaralar açmamaya çalışmamız gereken bir süreç. Özellikle Mars Yengeç seyrinde olduğu için aile bireyleriyle olan ilişkilerimizde dikkatli olmalıyız. Fevri, öfkeli, agresif tavırlandan kaçınmalıyız. Chiron da Koç burcundayken özellikle kafa bölgesi yaralanmalarına dikkat etmeliyiz. Pazar günü Venüs Jüpiterle yarımkare yaparken de bizi ilişki bazında biraz abartılı tavırlara, konu ve kavramları gereksiz büyütmeye itebilir. Nihayetinde zararımıza olabilecek gereksiz bir iyimserlik hali olarak da çalışabilir. Venüs finansal konuları da içerdiği için bu alanda da dikkatli olalım.  Gereksiz harcamalara da  dikkat edelim.

 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun...

Sevgilerimle...

 

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak.

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç Burçları; burcunuzda gerçekleşen Güneş Jüpiter buluşması şüphesiz en çok sizleri etkileyecek. Şanslı bir haftadasınız. Tabi bütün resimde baktığımızda görülebilecek bir şans bu. Yaralarınızdan şifalanma, size yaramayan yüklerden arınma enerjisi hakim. Sizin ve bütünün hayrına en şifalı şekilde çalışmasını dilerim. Dilek ve niyetlerinizi bol bol imgeleyin bu hafta. Yükselen Koç burçları bir takım fiziksel değişikliklere de yönelebileceksiniz. Finansal anlaşmalarınızla ilgili ani gelişmeler söz konusu olabilir. Önemli kararlar aldınız ve yürürlüğe koydunuz muhtemelen gerek maddi gerek manevi etkileri olabilecek kararlar. Kadersel dönemeçler diyelim. Etik ve doğru alanda kaldığınız sürece olumlu sonuçlanacak. Aksi durumda bedel ödersiniz. Ticari hayat, eğitim, aile, yuvanız ön plana çıkıyor. Sizin için sıcrama yaşatan bir hafta olabilir yani yeni bir farkındalık boyutuna geçebilirsiniz, eylemleriniz ve düşündüklerinizi dengeli kullanarak. Yani olduğunuz gibi görünerek ki bu sizler için çok da zor olmasa gerek :)  Salı günü Venüs 3. evinize geçerek 7 Mayıs'a kadar burada kalacak.  Eğitim, ticaret hayatınızda keyifli kazanımlar getiren,  seyahat gündemleri yaratabilecek bir süreç olacak. Perşembe itibariyle ilişkilerde kısıtlayıcı etkiler var; finansal anlamda da dikkat diyelim. Haftasonu bazı gerekli vedalar yaşayabilirsiniz. Bunlar size fayda sağlamayan düşünce, tavır, davranışlar da olabilir. Sağlığınızı önemsemeniz ve kazalara karşı dikkatli olmanız gereken günler.

 

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa  Burçları; bu hafta bilinçaltınızda yatanları büyütme eğiliminde olabilirsiniz. Ama derin yaralarınızı sarmanız için de fırsat bulacağınız günler. Sağlığı ihmal etmemekte fayda var. Rüyalarınız aktif olabilir. Sonucunu görmek istediğiniz konularla ilgili rüyalarınızda cevap almayı dileyebilirsiniz. Bu hafta önemsediğiniz birliktelikler, anlaşmalarla ilgili ani gündemleriniz olabilir. Üretim yaptığınız alanlarda inovatif fikirler, marjinal projeler geliştirebilirsiniz. Salı günü Venüs transitte 2. evinize geçecek ve 7 Mayıs'a kadar burada kalıyor olacak. Finansal konularda, ortaklıklarda daha aktif bol iletişimli, kazanımlı bir süreç getirecek sizlere. Perşembe itibariyle finansal adımlarda dikkatli olmakta fayda var. Sorumluluklarınız artabilir bu alanda, bazı ödemelerde, işlemlerde aksaklıklar gecikmeler yaşanabilir. Haftasonu sizi mental olarak zorlayabilir. Aslında doğru kullanılırsa bazı önemli dönüşümlere tetik de verebilir. Bilinçaltınızdaki faydasız kalıpları temizlemenize katkı olabilir. Fiziksel sağlığa haftasonu da dikkat edelim. 

 

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler  Burçları; Jüpiter Güneş kavuşumu sizlerin hayata dair istek ve arzularınızın simgelendiği evinizde gerçekleşirken önünüze bazı fırsatlar sunacaktır. Ve sizlerin bu fırsatları nasıl değerlendirdiğinizi bilahere o da değerlendirecektir. Dilerim en hayırlı haliyle çalışır sizler için. Size dahi süpriz olacak bazı gizli anlaşmalara, birlikteliklere imza atabilirsiniz. Zihniniz, bilinçaltınız, rüyalarınız marjinal çalışabilir. Venüs salı günü itibariyle 7 Mayıs'a kadar burcunuzda olacak. Özellikle yükselen ikizler burçları dış görünümleriyle, estetik algılarıyla fazla ilgilenebilir bu süreçte. İlişkilerinizle ön planda olduğunuz, daha sosyal, daha iletişimi bol bir süreç getirecektir. Öz güveniniz, fiziksel güzelliğiniz ön planda olacak. Perşembe günü itibariyle bu hafta  ikili ilişkileriniz ve finansal adımlarınıza dikkat etmelisiniz bazı gecikmeler olabilir. Biraz modunuzu da düşürebilir bu etki.  Haftasonu yakın arkadaşlarınızla aranızda gerginlik yaşanabilir. Dikkatli olmakta fayda var yakınlık bağlarınız kopabilir.

 

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili  Yengeç Burçları; bu hafta kariyerinizle ilgili önemli fırsatlar elde edebilirsiniz. Bu alanda şans sizlerden yana olacak. Yazılı olmayan etik ve ahlaki kurallara uymanız gerektiğini asla unutmayın. Yoksa bu fırsatlar sınavınız olur. Bazı isteklerinize dair önemli adımlar atma arifesinde olabilirsiniz. Değişik fikirler üretme, kararlar alma aşamasındasınız hayat yolunda. Bu hafta süpriz bir takım anlaşmalar, birliktelikler yapabilirsiniz bu konularda; yakın arkadaşlarınızdan biriyle olabilir bu üstelik. Venüs salı günü 12. evinize geçecek ve 7 Mayıs'a kadar burada kalacak. İlişkilerinizi daha gözlerden uzak ve gizemli yaşadığınız, enerjinin daha içe dönük çalıştığı bir dönem verecek sizlere. Perşembe günü gizli düşmanlar canınızı sıkabilir. Var olan gizli bir ilişkinizle ilgili engel yaşayabilirsiniz. Haftasonu itibariyle iş yaptığınız, kariyer ortamınızda olan kişilerle gerginliğe dikkat ve sağlığınıza ...

 

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan Burçları; vize, pasaport gibi yurt dışı işlemleri, hukuki bir takım süreçler, akademik kariyer, yurtdışı seyahatleri, eğitimi vb. konularda karşınıza bazı fırsatlar çıkabilir bu hafta. Bu anlamda şanslı etkiler alıyor olacaksınız. Aşk hayatınız, partneriniz, çocuklarınız veya hobilerinizle ilgili önemli gündemleriniz olabilir. Kariyer alanında ani imzalar atılabileceği gibi süpriz evlilik kararları alan yükselen Aslanlar da olabilecektir.  Venüs salı günü itibariyle 7 Mayıs'a kadar 11. evinizde olacak. Sosyal hayatinizin, ilişikilerinizin daha keyifli ve aktif olduğu bir dönem getirecek. Perşembe günü itibariyle yakın arkadaşlarınızla ilişkilerinize dikkat edin.Keyif almanızı engelleyici koşullar oluşabilir. Haftasonu seyahatlerinizde dikkatli olmakta fayda var. Kazalara, yaralanmalara dikkat. Uzakta yaşayan biriyle aranızda bir kopma, iletişimi bitirme yaşanabilir.

 

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili  Başak Burçları; ödemeler, miras, krediler, primler, sigorta, nafaka gibi finansal konularda fırsatlara açık olduğunuz bir dönemdesiniz. bir kısmınızda evlilik ve ortaklıklar adına da fırsat ve şans getirebilir bu görünüm. Yurtdışı bağlantılı ani kararlar gelebilir gündeminize. Ev değişikliği, taşınma mümkün eğer bu yönde bir isteğiniz, niyetiniz varsa, ya da ev ve aile ile ilgili önemli gündemleriniz olabilir. Kadersel kararlar dönemi diyebiliriz. Salı günü itibariyle Venüs kariyer evinizde, 7 Mayıs'a kadar da orada kalacak. Genel anlamda size maddi ve özdeğer alanında kazanımlar sunacak, ilişkilerinizi renklendirecek. Perşembe günü itibariyle haftanın diğer yarısında iş arkadaşlarınızla ilişkilerinize dikkat edin, maddi sorumluluklarınızda da artış olabilir. Haftasonu sağlığa, sakarlıklara karşı temkinli olmalısınız. Operasyon, hastane, hastalık gündeminiz olabilir. Size faydası olmayan bazı düşünce kalıplarını geride bırakabilirsiniz tabi bu bazı olayların sonucunda kendini belli edecektir.

 

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi Burçları; ortaklı işler alanında fırsatlara açıksınız. Bazı Teraziler için evlilik, birliktelik olarak da çalışabilir ve bazı karşılaşmalara, kararlara vesile olabilir. Hatta bazı süpriz imzalar atılabilir. Yakın çevre, kardeş, kuzen, eğitim hayatınız, mini seyahtler gündeminizde yer alabilir. Zihniniz çok aktif çalışabilir bu hafta. Salı itibariyle Venüs 9. evinize geçerek 7 Mayıs'a kadar orada kalıyor olacak. Uzak akrabalarınızla olan ilişkileriniz, yurt dışı ile varsa ticaret trafiğiniz artabilir. Ama perşembe itibariyle bu hafta bu alanlarda biraz kısıt alacaksınız. Bu bazı sevimsiz engelleme ve gecikmeler olabileceği gibi, artan sorumlulukların keyfinizi kaçırması şeklinde de çalışabilir. Hukuki bir süreç söz konusuysa bazı ertelemeler yaşanabilir. Hafta sonu partner, eş ile olan ilişkiler krizli gergin çalışabilecek. İrade çalıştırmanız gerekli. Bazı görüş ayrılıkları kişilik çatışmaları ve buna bağlı kopuşlar verebilir bu görünüm.

 

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep  Burçları; iş hayatınızda, aşk hayatınızda, çocuklarınızla ilgili konularda önünüze fırsatlar gelebilir bu hafta. Şanlı bir dönemdesiniz. Rutinlerinizi etkileyecek, ortaklıkların da söz konusu olabileceği bir takım iş anlaşmaları ani bir şekilde gündeminize gelebilir. Bir kısmınız için evlilik kararı, ciddi bir ilişki  olarak da çalışabilir bu. Maddi konular, üretimleriniz gündeminizde yoğunlaşabilir bu hafta. Salı günü itibariyle Venüs 8. evinize geçecek ve 7 Mayıs'a kadar orada kalıyor olacak. Size ödemeler, primler, krediler, nafakalar, miras gibi finansal konularda ve cinsel yaşamınızda olumlu etkiler getirecek. Ama bu hafta perşembe günü itibariyle haftanın ikinci yarısında ortak paralar, eşin parası, ve tüm diger saydığım alanlarda bir ksıtlanma ve gecikme enerjisi hakim olacak. Haftasonu ise sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Kazalara, yaralanmalara açıksınız.

 

 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili  Yay Burçları; aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili konular, hobileriniz, spekülatif para piyasaları vb. ile ilgili evinizden Jupiter ve Güneş kavuşumunun etkisini alıyorsunuz. Bu alanlarda şanslısınız ve önünüze fırsatlar çıkması olası. Bir hobinin işe evrilmesi mümkün, hatta tüm bu görünümler bazılarınız için aileye yeni bir bebek de getirebilir. İş alanında da süpriz gelişmlere açıksınız. Salı günü itibariyle Venüs 7. evinizde transite başlarken 7 Mayıs'a kadar orada kalıyor olacak. İkili ilişkileriniz ve ortaklıklarınız adına keyifli etkiler getiriyor olacak. Ama bu haftanın ikinci yarısı partnerle, ortaklarınızla, iş arkadaşlarınızla  olan ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Yara almamaya ve açmamaya çalışın. Haftasonu itibariyle de aile bireyleri, çocuklarınızın sağlığı ile ilgili gündemleriniz olabilir. Gerginliklere karşı da dikkatli olun. Koparıcı etkiler verebilir.

 

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili  Oğlak Burçları; aileniz yuvanızla ilgili şanslı bir dönemdesiniz. Belki yeni bir ev, bir arsa ya da ailenize yeni bir bireyin katılması gündeminiz olabilir. Aşk hayatınız, çocuklarınız, hobileriniz ile ilgili alanda ani, supriz gelişmeler yaşanabilir bu hafta;  kadersel bir takım ciddi kararlar alabilirsiniz. Evlilik ya da ortaklıklara dair adımlar söz konusu olabilir. Venüs salı günü itibariyle 7 Mayıs'a kadar 6. evinize geçiyor olacak. İş kazançlarınızda artış, iş arkadaşları, çalışanlarla olan ilişkillerinizde daha keyifli bir ortam getirecek. Ama bu haftanın ikinci yarısı iş yerinizde sorumluluklarınız artabilir ve biraz keyfiniz kaçabilir. Haftasonu  ise  aile bireylerinizle gerginliklerden kaçının koparıcı etkiler mevcut.

 

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova Burçları; bu hafta eğitim, seyahat, kardeşler, yakın çevreniz, ticari hayatınız ve iletişimle ilgili konularda şans sizden yana olacak. İstek ve arzularınızla ilgili bir takım kararlar alabilirsiniz ileriye dönük. Yine ev, yuva, aile ile ilgili ani, süpriz gündemler değişimler; bir ev kiralama, yeni bir eve geçme söz konusu olabilecektir. Salı günü itibariyle Venüs 7 Mayıs'a kadar 5. evinizde transitte olacak. Partner ve çocuklarınızla ilişkilerinizde daha muhabbetli, borsa vb. oyunlarda daha olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Sanatsal yönünüz destek alacak. Perşembe itibariyle haftanın ikinci yarısı spekülatif para piyasalarındaki yatırımlarınıza ve aşk ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. Satürn karesi alacaksınız. Biraz eğlence, keyif alma alanında ve finansal anlamda engelleyici, sorumluluklarınızı arttırıcı etki verebilir. Diğer yandan harekete de geçirebilir sizi. Haftasonu kardeş, kuzen gibi yakın çevre ile gerginliklere açıksınız, koparıcı etkiler var. Trafikte de dikkatli olmanızda fayda var.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili  Balık Burçları; bu hafta Jüpiter Güneş kavuşumunu gelirler evinden alıyor olacaksınız. Finansal konularda şans, bolluk, bereket sizlerle olacak. Kariyer alanınız bu hafta gündeminizde bol yer tutacak. Ani bir seyahat, eğitim söz konusu olabilir. Yakın çevrenizle ilgili ani şaşırtıcı haberler alabilirsiniz. Kardeş, kuzen evliliği, çocuk sahibi olması gibi . Çocukalarınızla ilgili de önemli kararlar ve adımlar olası gözüküyor. Sanatsal bir girişim de mümkün. Salı günü Venüs 4. evinize geçerek 7 Mayıs'a kadar burada kalacak. Aileniz ve yuvanızda daha muhabbetli, keyifli bir dönem getirecek sizlere.  Yalnız bu hafta perşembe günü itibariyle aile içi ilişkilere dikkat edelim. Yine ev ile ilgili sorumlulukların artması keyfinizi kaçırabilir. Hafta sonu yakın çevrenizle gerginliklerden kaçının. Koparıcı etkiler var.

Diğer Yazıları