1 Temmuz'dan sonra düğünler nasıl olacak? Nişan, Kına yasakları devam edecek mi? Yeni dönem başladı

Düğün yasaklarının detayları haberimizde. Daha önce kademeli normalleşme adımları kapsamında düğün organizasyonlarında 100 davetli sınır kaldıldı. Ancak 1 Temmuz'dan sonra düğünlerin nasıl olacağı ve nişan ve kınanın nasıl yapılabileceği merak ediliyor.

İşte 1 Temmuz'dan sonra düğünler nasıl olacak?

Bilindiği gibi nikah ve düğün törenleri 1 Haziran tarihi itibariyle başlamıştır. 15 Haziran itibarıyla kapalı alanlarda azami davetli sayısı kaldırıldı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına da yeniden başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında nikah törenleri ile düğünlere ara verilmişti. 1 Haziran'dan itibaren ise nikah törenleri ve düğünler kısıtlamalar göz önüne alınarak yeniden başlamıştı.

15 Haziran itibarıyla bazı kısıtlamalar da kalktı.

Buna göre, davetlilere yiyecek-içecek ikramına yeniden başlanacak. Kapalı alanlarda ise daha önce belirlenen azami 100 davetli sayısı da sonlandırılacak.

NİŞAN VE KINA GECELERİ NE ZAMAN YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede düğünlerle ilgili alınan kararların detayları belli olmuştu. Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran Salı günü son verileceği vurgulanan genelgede, bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramının yapılabileceği, kapalı alanlarda kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırının uygulanmayacağı, nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz'dan sonra izin verileceği bildirildi.

1 Temmuz'dan sonra düğünler nasıl olacak? Nişan, Kına yasakları devam edecek mi? Yeni dönem başladı ile ilgili etiketler Düğün Nisan 1 temmuz düğünler nasıl olacak kına
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.