1 milyar dolar yatırımla jeotermale dayalı Bitcoin madeni kuruldu

Kripto para madenciliğinde yatırımlar dudak uçuklatacak seviyelere ulaştı. Girişimciler bu alana artık milyar dolarlık bütçelerle girmeye başladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

El Salvador’da bir araya gelen iki firma, ülkedeki ilk Bitcoin maden havuzunu kurdu.

1 milyar dolar yatırımla jeotermale dayalı Bitcoin madeni kuruldu

El Salvador’daki yenilenebilir enerji şirketi Volcano Energy ve Bitcoin madenciliği için yazılım hizmeti sağlayan Luxor Technology, bir araya gelerek “Lava Pool” adlı bir maden havuzu açtı.
El Salvador’daki bu maden havuzu, Bitcoin madenciliği yapmak için ülkenin zengin jeotermal enerjisinden yararlanan ilk havuz olacak.

Devletle iş birliği içerisinde hayata geçirilen bu proje kapsamında Volcano Energy, bu maden havuzu aracılığıyla Bitcoin madenciliği yapacak ve elde edeceği toplam net gelirin %25’ünü El Salvador hükümetine verecek.

Volcano Energy, haziran ayında liderliğini Tether Energy’nin yaptığı bir grup yatırımcıdan 1 milyar dolarlık yatırım sözü almıştı. El Salvador’da yenilenebilir enerji ve Bitcoin madenciliği ile ilgili çalışmalar yapmak için alınan bu yatırımın 250 milyon dolarlık kısmı hayata geçti.

Yenilenebilir enerji kaynakları bakımından zengin olan El Salvador, sahip olduğu enerji altyapısına Bitcoin’i entegre etmeye çalışıyor. Bunun gibi madencilik girişimleri, hükümete yeni projeleri fonlamak için gerekli geliri sağlayabilir.

Hükümet, madencilikten elde edilen kazançları enerji altyapısına yatırım yapmak ve böylece ekonomik büyümeyi desteklemek istiyor.

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak tanıyan ilk devlet olarak manşetlere çıktı. Aynı yıl içerisinde volkanlardan gelen jeotermal enerji kullanılarak Bitcoin madenciliği yapılmaya başladı.

1 milyar dolar yatırımla jeotermale dayalı Bitcoin madeni kuruldu ile ilgili etiketler ekonomi Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.