1 Mart hangi sınıflar okula gidecek? Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre; 1 Mart Pazartesi gününden itibaren okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı müjdesi öğrencilere verildi. Bu haber doğrultusunda ise öğrenciler ve veliler; hangi sınıfların okula gideceğini merak eder oldu.

Şubat ayının bitmesine sayılı günlerin kaldığı Mart ayı için geri sayım başladı. Veliler ve heyecanlı öğrenciler, 1 Mart hangi sınıflar okula gidecek, liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu sorusunu sormakta.

15 Şubat tarihinde köy okulları ve anaokulları yüz yüze eğitime başlamıştı. 8 ve 12. sınıfların da 1 Mart'ta okullarına gideceği açıklandı fakat salgının seyrine göre ertelenme durumu gündeme gelmişti. Yüz yüze eğitimin akıbeti vaka sayılarına ve bilim kurulunun vereceği tavsiye kararına göre netlik kazanması bekleniyordu.

Sonunda öğrencilerin beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile okulların açılacağı günü ve hangi sınıfların yüz yüze eğitime gideceğini duyurusunu yaptı.

1 Mart hangi sınıflar okula gidecek? Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu?

1 Mart hangi sınıflar okula gidecek?

Bakan Selçuk son yaptığı açıklama ile yüz yüze eğitim ile ilgili yaşanan son gelişmeleri öğrencilere ve velilere, yüz yüze eğitimin pazartesi günü başlayacağını bir kez daha vurguladı. 1 Mart Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlayacağı duyuruldu.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle;

"Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı."

Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu?

Ziya Selçuk açıklamasında "Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak.

1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.

1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır." bilgisi paylaşıldı.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12'nci sınıflarında yüz yüze eğitim, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklentileri de dikkate alınarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlanarak yapılacak.

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak." ifadelerini kullandı.

1 Mart hangi sınıflar okula gidecek? Liselerde yüz yüze eğitim başlıyor mu? ile ilgili etiketler 1 Mart hangi sınıflar okula gidecek liseler okula başlıyor mu okullar açılacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.