Dövizin cazibesi azaldı! Dolar kuru 2 gündür yatay seyrediyor... İşte güncel rakamlar...

Dolar kuru 2 gündür 18.57 TL'de yatay seyrederken, euro ise bugüne 18.42 TL'den başladı.

Küresel piyasalar, Merkez Bankalarınının resesyona karşı harekete geçecekleri umuduyla borsalarda yeni bir alım dalgası başlatırken, dövizin cazibesini ise azalttı.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi son 4 günde 113'ten 110'a kadar geriledi.

 

Öte yandan petrol ithalatçısı ülkeler için kötü haber geldi. Petrol üreticisi ve ihracatçısı olan ülkelerin oluşturduğu OPEC+ örgütü toplandı ve günlük 2 milyon varil petrol üretimi azaltma kararı aldı. Bu durum net enerji ithalatçısı ülkeler açısından döviz ihtiyacını artırdığı için kötü bir haber. Bu haber dolar/TL kuru açısından baskı yaratıyor. Piyasalar, OPEC'den 1 milyon varil kesinti bekliyordu.

Bugün piyasaların gözü ABD işsizlik maaşı başvurularında olacak. Bu veri ABD'nin istihdam piyasasının canlılığını vurgulayan veri olduğundan ötürü dolar kuruna da etkisi olabilir.

 

 

Dövizin cazibesi azaldı! Dolar kuru 2 gündür yatay seyrediyor... İşte güncel rakamlar... ile ilgili etiketler Dolar döviz Euro piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.