Döviz kurunda BDDK etkisi devam ediyor: Dolar 16,69 TL'den başladı!

BDDK'nın kredi açıklamaları sonrası düşüşe geçen dolar kuru 29 Haziran Çarşamba günü 16,69 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 17,50'den işlem görüyor. Euro/TL ise 17,56'dan işlem görüyor.

Dolar ve euro, BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası, haftaya yüksek oynaklıkla başladı.

Döviz kurlarında hafta ortasında sabah saatleri itibariyle hafif aşağı yönlü hareket etkili oldu.

1 DOLAR KAÇ TL 29 HAZİRAN ÇARŞAMBA

Dolar/TL 16,69'da seyrediyor. Euro/TL ise 17,56'dan işlem görüyor.

Dolar endeksi, yüzde 0,2 artışla 104,6'dan işlem görürken, euro/dolar paritesi önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 altında 1,0510 seviyesinde hareket ediyor.

Uzmanlar, açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini artırması ile yatırımcı risk iştahının azaldığını belirterek, bu durumun küresel dolar talebinin güçlü kalmasını sağladığını söyledi.

 

GÖZLER 3 BÜYÜK MERKEZ BANKASINDA 

Yurt içinde ekonomik güven endeksi takip edilirken, yurt dışında Almanya enflasyon ve ABD GSYH rakamları öne çıkıyor.

Bugün gözler ECB Forumu'nda TSİ 16'da Powell, Lagarde ve Bailey konuşacak. 3 büyük merkez bankasının başkanının katılacağı bu forum yakından izlenecek.

BDDK'DAN KREDİ KARARI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçen hafta belirli tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen bir karar aldı.

BDDK, şirketlerin TL kredi ile döviz alımı yapmalarını karara gerekçe olarak gösterdi.

 

Döviz kurunda BDDK etkisi devam ediyor: Dolar 16,69 TL'den başladı! ile ilgili etiketler Dolar döviz piyas kur 1 dolar 1 euro
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.