Zeytinli börek tarifi! Bu İlkbahar lezzetinin tadına bir kez varın! Antep usulü zeytinli börek nasıl yapılır?

Gaziantep'in sayısız lezzetlerinden bir olan zeytinli börek tarifi ile karşınızdayız. Tadına bir kez varınca asla doyamayacağınız yeşil zeytinlik börek tam bir ilkbahar lezzetidir. Çok besleyici olan Antep usulü zeytinli börek nasıl yapılır?

Gaziantep için gurme şehir lakabı hiç de boşuna verilmiş değildir. Her yeöeği ayrı bir lezzet ayrı bir güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Yeşil zeytinli börek tarifi ise ev hanımlarının birbirlerine sır gibi takdim ettiği lezzetlerden biridir. Çoğunlukla fırınlarda yapılan ancak iç harcına ev hanımlarının ellerinin lezzetinin değdiği Antep usulü zeytinli börek nasıl yapılır?

TAM BİR İLKBAHAR LEZZETİ ZEYTİNLİ BÖREK TARİFİ!

Hadi sizin evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz zeytinli börek tarifine geçelim.

Hamuru için:

500 gr. un
25 gr. maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
İç malzemesi:
250 gr. yeşil zeytin
100 gr. kıyma
Yarım bağ maydanoz
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
50 gr. ceviz içi
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

https://yemek.com/tarif/zeytin-boregi/| Zeytin Böreği Tarifi

ZEYTİN BÖREĞİ HAZIRLANIŞI...

Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranır. Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif soldurulur. Daha sonra diğer malzemeler (soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber) ilave edilir hafifçe örselenir ve bir harç hazırlanır
Hamur icin verilen malzeme ile katıca bir hamur yoğurulup ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır. Bu hamurun içine önceden hazırlanan harç konur, balık sırtı şeklinde kapatılır, 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Börek servise hazırdır.

Zeytinli börek tarifi! Bu İlkbahar lezzetinin tadına bir kez varın! Antep usulü zeytinli börek nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek zeytin böreği nasıl yapılır zeytinli börek tarifi antep usulü zeyinli börek tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.