Yurt dışı seyahatlerinde koronavirüs aşısı olmak zorunlu mu? İki doz aşı olmadan PCR testi ile uçağa binilir mi?

Yurt dışı seyahatlerinde ağırlıklı olarak yolcuların gidecekleri ülkelere giriş yapmaları için önceden koronavirüs aşısı yaptırmış olmaları gerekmiyor. Ancak iki doz koronavirüsü aşısı olmak yurt dışı seyahatlerini daha kolay ve sorunsuz hale getiriyor. Çoğu ülke, varış tarihinden en az 14 gün önce Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış herhangi bir aşı programını tamamlamış yolcuları, aşı sertifikalarını yanlarında bulundurma takdirinde ülkelerine kabul ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de seyahatlerde aşı zorunluluğu olup olmadığı. Koronavirüs aşısı olmayan ya da tek doz olup ikinci dozunu tamamlamamış olan yolcuların 6 Eylül tarihi itibarıyla seyahatlerinden önce en fazla 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekiyor. Hastalığı geçirmemiş, aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sonucu sunmayan yolcular ise firmalar tarafından uçuşa kabul edilmiyor.

KORONAVİRÜS AŞISI OLMAYANLAR NASIL SEYAHAT EDEBİLİR?

Aşı olmamış veya aşılarını seyahat edecekleri tarihten 14 gün önce tamamlamamış olan yolcular için ülkeler çeşitli seçenekler sunabiliyor.

Daha önce koronavirüs hastalığını geçirmiş olan yolcular, eğer hastalıklarını seyahat tarihlerinden en az belli bir gün sayısı (ABD için 90 gün) önce atlatmış iseler, bunu belgelendirerek ülkelere giriş yapabiliyor. Hiç aşı olmamış ve aşı programını zamanında tamamlamamış (tek doz aşı yaptıran) olan yolculardan seyahat tarihinden önceki 3 gün içerisinde PCR veya antijen testi yaptırıp sonucunu bildirmeleri isteniyor. Test sonucu negatif çıkıp ülkeye giriş yapan yolculardan yapmaları gereken işlemler ise henüz bitmiş değil.

Aşı yaptırmamış yolcuların seyahat ettikleri ülkelerde belli bir süreden uzun vakit geçirmeleri halinde tekrar PCR testine tabii olmaları gerekebiliyor. Bazı ülkeler bir haftadan fazla kalan yolculara bu şartı koşarken, İngiltere varış tarihinden sonraki ikinci ve sekizinci günlerde seyahat edenlerin testlerini rezerve etmesini ve ücretlerini ödemesini mecbur kılıyor.

Yurt dışı seyahatlerinde koronavirüs aşısı olmak zorunlu mu? İki doz aşı olmadan PCR testi ile uçağa binilir mi? ile ilgili etiketler yurtdışı tatil aşı belgesi koronavirüs aşısı gezi Uçak yolculuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.