Yokluğu unutkanlığa neden oluyor! Flavanol alımını ihmal etmeyin! Flavanoller hangi sebzelerde bulunur?

Columbia ve Harvard'dan araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışma, yaşa bağlı hafıza kaybını, meyve ve sebzelerde bulunan flavanollerin alımının azlığı ile ilişkilendiriyor.

Araştırma, flavanol alımının 60 yaşın üzerindeki yaşlı yetişkinlerde hafıza testlerindeki performansı iyileştirdiğini buldu. Ayrıca flavanol, yaşlanan popülasyonlarda optimal beyin sağlığı için gerekli olan besinlerin önemini gösterdi.

Columbia ve Harvard'daki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma, flavanollerin (belirli meyve ve sebzelerde bulunan besinler) yoksun bir diyetin yaşa bağlı hafıza kaybına yol açtığını ortaya koydu.

Çalışma, yaşlı yetişkinler arasındaki flavanol alımının, normal yaşlanmaya bağlı hafıza kaybını saptamak için tasarlanmış testlerdeki puanları izledi.

Columbia Üniversitesi Vagelos Koleji'nde nöropsikoloji profesörü olan PhD Adam M. Brickman, "Düşük flavanol diyetleri ile çalışma katılımcıları arasındaki iyileşme önemliydi ve yaşlı yetişkinlerde bilişsel işlevi iyileştirmek için flavanol açısından zengin diyetler veya takviyeler kullanma gerekiyor" dedi.

Yokluğu unutkanlığa neden oluyor! Flavanol alımını ihmal etmeyin! Flavanoller hangi sebzelerde bulunur?

Bulgu aynı zamanda, gelişmekte olan beynin uygun gelişim için belirli besinlere ihtiyaç duyması gibi, yaşlanan beyinler için de optimal sağlık için belirli besinlere ihtiyaç duyduğuna dair ortaya çıkan fikri destekliyor.

“Bu yüzyılda, daha uzun yaşarken, araştırmalar yaşlanan zihinlerimizi güçlendirmek için farklı besinlere ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarmaya başlıyor. Flavanol tüketiminin biyobelirteçlerine dayanan çalışmamız, diğer araştırmacılar tarafından ek, gerekli besin maddelerini belirlemek için bir şablon olarak kullanılabilir."

Farelerde yapılan ek araştırmalar, flavanollerin özellikle flavanollerdeki epikateşin adı verilen biyoaktif bir maddenin hipokampustaki nöronların ve kan damarlarının büyümesini artırarak hafızayı iyileştirdiğini buldu.

FLAVONOLLER HANGİ SEBZELERDE BULUNUR?

Yeşil, sarı, beyaz ve kırmızı renkli sebzelerde bulunan flavonoidler için kırmızı pancar, kırmızı lahana, havuç, kayısı, domates, patates, soğan, patlıcan, elma, armut, şeftali gibi gıdaları tüketmek gerekir.

Yokluğu unutkanlığa neden oluyor! Flavanol alımını ihmal etmeyin! Flavanoller hangi sebzelerde bulunur? ile ilgili etiketler Unutkanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.