Yoklama kaçağı ne demek? Yoklama kaçağı yurt dışına çıkabilir mi? Cezası Ne kadar?

Yoklama kaçağı, herhangi bir mazeret bildirmeksizin yoklamada bulunmayan ve bunu belirtmeyen asker adayları için kullanılan bir ifadedir. Zaman zaman konu gündeme geliyor. Askerlik yeri belli olmuş adayın zamanında teslim olmaması ile ilgili olan yoklama kaçağı durumunda yurt dışına çıkmak mümkün mü?

Yoklama kaçağı Yurt Dışına Çıkabilir mi? Asker adaylarının kafasını kurcalayan en önemli sorulardan birisi de budur. Askerlik yeri belli olan ve belirtilen zaman içerisinde birliğine teslim olmayan kimseye yoklama kaçağı denir. Çeşitli yaptırım ve cezalara maruz kalan yoklama kaçağının yurt dışına çıkması mümkün müdür?

 YOKLAMA KAÇAĞI KİMDİR?

Bu yıl başında düzelenen yeni askerlik sistemine göre zorunlu askerlik süresi 6 ay oldu. Ancak askerliğe devam etmek isteyenler bir 6 ay daha devam edebiliyor. Ancak askerlik yeri belli olan ancak teslim olmayanlar yoklama kaçağı durumuna düşüyor. 

YOKLAMA KAÇAĞI YURT DIŞINA ÇIKABİLİR Mİ?

Yoklama kaçaklarının yurt dışına çıkması mümkün değildir. Çeşitli yaptırım ve cezalarla karşı karşıya kalan yoklama kaçakları yurt dışına çıkamaz.

2020 yoklama kaçağı cezası kaç TL? Yoklama kaçağı ne zaman askere gider? -  YAŞAM Haberleri

Yoklama kaçağı, kanunda yer alan tanıma göre, 'yoklamada bulunmayan ve bulunamadıklarına dair bu kanunda yazılı bir mazeret gösterememiş olanlara deniliyor.

Yoklama, sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor.

Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Yoklama kaçağı ne demek? Yoklama kaçağı yurt dışına çıkabilir mi? Cezası Ne kadar? ile ilgili etiketler askerlik yoklama kaçağı nedir yoklama kaçağı yurt dışına çıkabilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.