Yılbaşında umuda açılan kapının adresi! Nimet Abla gişesi nerede, nasıl gidilir?

Yılbaşında umuda açılan kapının adresi! Nimet Abla gişesi nerede, nasıl gidilir? Her yeni yılda 31 Aralık gecesi dendiğinde akıllara gelen Nimet Abla gişesi büyük ikramiyenin peşinde koşanlar için bir gelenek haline geldi. Binlerce insanın uzun kuyrukların oluşmasına rağmen buz gibi soğuk havada yağmura ve çamura aldırış etmeden sıra beklediği Nimet Abla aslında umuda açılan pencerenin kapısıdır.

Yaklaşan 2022 yılbaşı özel çekilişi öncesinde her insanın şansını denemek adına aldığı Milli Piyango bileti dendiği zaman akıllara gelen meşhur Nimet Abla gişesi yıllar öncesinde günümüze kadar gelen bir bağımlılık halini almıştır.

Yılbaşında umuda açılan kapının adresi! Nimet Abla gişesi nerede, nasıl gidilir?

Aralık ayının soğuk günlerinde yağmur ve çamur demeden binlerce insanın uzun kuyruklar oluşturduğu Nimet Abla gişesi, hayallerine bir adım daha yaklaşmak isteyenlerin ilk adreslerindendir.

Yılbaşında umuda açılan kapının adresi! Nimet Abla gişesi nerede, nasıl gidilir?

NİMET ABLA KİMDİR?

Gerçek adı Melek Nimet Özden olan Nimet Abla, 1899 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Biletçilik adına ilk adımını 1928 yılında Türk Teyyare Cemiyeti birliği adı altında atan Özden, piyango biletlerini ilk kez eşi İsmail Bey tarafından satılmasına yardımcı oldu. Satılan biletlerden çıkan büyük ikramiyeleri gazetelerde yayınlattıktan sonra iş yerine asan Nimet Abla, inançlarına bağlı biri olarak 36 yaşında Hacca giderek Esentepe’de kendi adına cami yaptırdı. Ömrünün sonunda her zaman hastalıklar ve geçirdiği felç ile mücadele vermek durumunda kalan Nimet Abla, 28 Temmuz 1978 tarihinde hayatını kaybetti. Tam bir Atatürk hayranı olan Nimet Abla, “O’nun sayesinde bu günleri yaşıyoruz” diyerek her sene Atatürk için mevlit okutturdu.

NİMET ABLA GİŞESİ NEREDE?

Eşi İsmail Bey’in iş hayatında zor günler geçirmesi sonrasında Merhum Fikret Bey ile görüşerek cemiyetin bir numaralı bayilik anlaşmasını gerçekleştirerek bu göreve başlayan Nimet Abla, daha öncelerinde ufak bir bayide bilet satışlarına başladı. 1938 yılında zamanın valisi ve Belediye Başkanı Lütfü Kırdan’ın Eminönü Meydanı’nı düzenleme çalışmalarını yapması sonrasında şimdiki yerine taşındı. Nimet Abla gişesinin merkezi tarihi Eminönü Meydanı’ndadır.

NİMET ABLA GİŞESİNE NASIL GİDİLİR?

Nimet Abla Gişesi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Otobüs: 32,46Ç,47E,47K,54E,66,EM2 Tren: MARMARAY (ATAKÖY - PENDIK),MARMARAY (HALKALI – GEBZE) Metro: M2 Tramvay: T1 Vapur: KADIKÖY - KARAKÖY - EMINÖNÜ,ÜSKÜDAR - KARAKÖY – EMINÖNÜ

NİMET ABLA ŞUBELERİ NEREDE VAR?

Merkez Eminönü Arpacılar Caddesi No : 13 İSTANBUL (0212) 522 20 82 (0212) 522 57 88 Bakırköy Şubesi İstanbul Caddesi No : 5 İSTANBUL (0212) 570 11 31 (0212) 571 69 93 Sirkeci Şubesi Ankara Caddesi No : 2 İSTANBUL (0212) 513 55 69

Yılbaşında umuda açılan kapının adresi! Nimet Abla gişesi nerede, nasıl gidilir? ile ilgili etiketler Eminönü nimet abla eminönü nimet abla gişesi Melek Nimet Özden milli piyango bileti
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.