Yeşilçam'ın İran asıllı oyuncusu Manuçehr Vossough hayatını kaybetti!

Yeşilçam dönemlerinde Perihan Savaş ile pek çok filmde önemli karakterleri oynayan İran asıllı oyuncu Manuçehr Vossough yaşamını yitirdi.

Yeşilçam’da rol alan yabancı uyruklu sayılı oyuncular arasında yer alan ve son zamanlarda Londra’da yaşamına devam etmek kararı alan 78 yaşındaki İran asıllı oyuncu Manuçehr Vossough hayatını kaybetti. İranlı oyuncunun kanser hastalığına yenik düştüğü kaydedildi.

Yeşilçam'ın İran asıllı oyuncusu Manuçehr Vossough hayatını kaybetti!

Ses sanatçısı Onur Akay tarafından duyurulan paylaşımda, "Gerçek adı Abbas Rezayi Vossough olan, Manuçehr Vossough ismi ile ün yapan, Yeşilçam filmlerinde ise Müjde Ar'la başrolü paylaşmış ve Perihan savaş, Necla Nazır ve Mahmut Hekimoğlu gibi isimlerle de yardımcı başrol oyuncusu olarak rol alan İranlı aktörü kaybettik. 75'den fazla Fars filminde rol alan 78 yaşındaki oyuncu kanserle mücadele ediyordu. Türk sinemasına katkıları olan İranlı sanatçımız Vossough, 27 Şubat'ta Londra'da hayata veda etti." sözlerine yer verildi.

 

Yeşilçam'ın İran asıllı oyuncusu Manuçehr Vossough hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Perihan Savaş Yeşilçam Manuçehr Vossough
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.