Yerel seçimler "erkene" mi alınıyor?

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağı soruldu. Başkan Kahraman soruyu, 'Alınmaz. Çünkü Anayasa'ya göre de uygun değil' sözleri ile yanıtladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ı Saraçhane'deki başkanlık binasında ziyaret etti.

Bir gazetecinin yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağına dair bir sorusu üzerine TBMM Başkanı Kahraman, "Alınmaz. Çünkü Anayasa'ya göre de uygun değil. Seçimler hakkında Anayasa'da daha önceden hüküm var, yapılacak tarih hakkında. Genel seçimlerde yoktu; ama mahalli seçimde var. Zaten geldi. Marta ne kaldı? O, 3 ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Ama onun ayrı bir formülünü ararlar mı bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ben her seçimin zamanında olması gerektiğine inanıyorum. Ama bu erken seçimin de doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye... Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz inşallah" diye konuştu.

Yerel seçimler "erkene" mi alınıyor? ile ilgili etiketler İsmail Kahraman Meclis Başkanı yerel seçimler erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.