Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından ve bakanlar ile bakanlıklar açıklandı. Yeni oluşturulacak kabinede yer alması beklenen isimler ise gündeme oturdu. Peki bu bakanlar arasında yer alan Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Abdülkadir Uraloğlu nereli? Abdülkadir Uraloğlu kaç yaşında? Abdülkadir Uraloğlu ne bakanı oldu? İşte Abdülkadir Uraloğlu hakkında merak edilen o detaylar...

Yeni oluşturulacak kabinede yer alması beklenen isimler ise gündeme oturdu. Peki bu bakanlar arasında yer alan Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Abdülkadir Uraloğlu nereli? Abdülkadir Uraloğlu kaç yaşında? Abdülkadir Uraloğlu ne bakanı oldu? İşte Abdülkadir Uraloğlu hakkında merak edilen o detaylar...

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında

ABDÜLKADİR URALOĞLU KİMDİR?

Abdulkadir Uraloğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Uraloğlu, özel sektörde Saha Mühendisi olarak görev yapmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğündeki ilk çalışma hayatına 1989 yılında Etüt Ekip Mühendisi olarak başlayan Uraloğlu, 1990-1998 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirilmiştir.

2003 yılından 2009 yılına kadar Karayolları Genel Müdürlüğünde yönetici pozisyonlarda görevlendirilmiştir.

2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine gelen Uraloğlu, 23 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atanmıştır.

2003 yılında yürülüğe sürülen Acil Eylem Planı kapsamında yoğunluk kazanan Bölünmüş Yollar, Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların iyileştirilmesi ve Yap-İşlet-Devret Otoyol gibi projelerinin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Bunun yanı sıra Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ve Karayolları Vakfı (KAV) Başkanlığı görevlerini de üstlenen Abdulkadir Uraloğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

YENİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KİMDİR?

2023 seçimlerinden sonra Adil Karaismailoğlu yerine görevlendirilen yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu oldu.

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdülkadir Uraloğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.