Yeni İnfaz Düzenleme Yasası’nda neler bulunuyor? Cezaevlerinde bulunanlar hangi maddelerden, nasıl yararlanacaklar?

Türkiye'de koronavirüs tehdidinin devam etmesiyle birlikte gözler cezaevlerinde bulunan yaklaşık 290 bin hükümlü için bir süredir konuşulan “İnfaz Yasası Düzenlemesi”ne çevrildi. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, yasa tasarısının içerdiği maddeler ile ilgili merak edilenleri Anayasa Komisyonu Başkanı Vekili, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Teklif İmza Sahibi Ali Özkaya’ya sordu.

Bir süredir üzerinde çalışılan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında, Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. Görüşme doğrultusunda TBMM Genel Kurulunda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan 25 maddesi daha kabul edildi.

Yeni İnfaz Düzenleme Yasası’nda neler bulunuyor? Cezaevlerinde bulunanlar hangi maddelerden, nasıl yararlanacaklar? Denetimli serbestlik süresi ne kadar? Kimler faydalanacak? Bir yıllık geçici madde nedir ve neleri içeriyor? Evde hapis cezalarından kimler nasıl faydalanacak? Özel hayatın gizliliği paketi neden kapsam dışı bırakıldı? İyi hal, nasıl ve hangi durumlarda uygulanacak? SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Anayasa Komisyonu Başkan Vekili, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Teklif İmza Sahibi Ali Özkaya’ya, yasa tasarının içerdiği maddelerle ilgili tüm merak edilenleri sordu.

Ali Özkaya'nın açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.