Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28. dönem Cumhurbaşkanlığı kabinesini açıkladı. Açıklanan yeni kabineye göre Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı oldu. Bu çerçevede Ali Yerlikaya bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kimdir? Ali Yerlikaya nereli? Ali Yerlikaya kaç yaşında? İşte Ali Yerlikaya hakkında merak edilenler...

Seçim sonrasında Türkiye'nin yeni bakanları belli oldu. Açıklanan yeni kabineye göre Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı oldu. Bu çerçevede Ali Yerlikaya bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kimdir? Ali Yerlikaya nereli? Ali Yerlikaya kaç yaşında? İşte Ali Yerlikaya hakkında merak edilenler...

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

Ali Yerlikaya, Türk bürokrat ve siyasetçidir. 1967 yılında Rize'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, çeşitli kamu kurumlarında görev aldı.

Yerlikaya, 1994 yılında İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmaya başladı ve sırasıyla Kaymakam, Vali Yardımcısı ve Vali olarak atandığı birçok ilde görev aldı. 2015-2019 yılları arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2019 yılında ise İstanbul Valisi olarak atandı. İstanbul Valisi olarak, kentin yönetimi, güvenliği ve kamu hizmetlerinin sağlanması gibi birçok önemli görevi üstlendi. Ayrıca, İstanbul'da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin koordinasyonunu sağladı ve kentteki sorunların çözümü için çalıştı. Ali Yerlikaya, Mart 2021'e kadar İstanbul Valisi olarak görev yaptı. 

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI KİM? 2023

2023 seçimlerinden sonra Süleyman Soylu yerine görevlendirilen yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu.

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kimdir? Nereli? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.