Yarış atları gerçekleri! Hipodromlarda neler oluyor?

'Hipodromlarda neler oluyor? Yarış atları yetiştiriciliği ve ticareti' dosyası SuperHaber YouTube kanalında yayında...

At yarışları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir takipçi kitlesine sahip olan, aynı zamanda yüksek miktarda paranın döndüğü, zaman zaman şike-şaibe iddialarının yüksek sesle dillendirildiği bir sektör.

Hipodromlar iki farklı çehresiyle dikkat çekerken, bir yanda localarında şık kıyafetleriyle kameralara poz veren at sahipleri, diğer yanda ise ahırların üstündeki tek göz odalarda hayat mücadelesini sürdüren seyisler ile ceplerindeki son kuruşla dahi zengin olma hayalinin peşinde koşarak ganyan bayiilerini dolduran yarışseverler yer alıyor.

Spikerin, ‘Start verildi ve yarış başladı’ anonsuyla başlayan ve yaklaşık 1-2 dakika süren hayal yolculuğu… Dünyanın en güzel canlılarından olan atlara bağlanan umutlar…

İşin görünen yüzünde koşan atlar, kazanmasını umdukları atlara tezahürat yapanlar, bitiş çizgisini ilk sırada geçen atın jokeyi ile sahibinin sevinci ve tahmincileriyle, hipodromları mesken tutan hayal tacirleriyle, gazetecileri, spikerleri, kameralarıyla renkli mi renkli bir dünya…

Peki aslında her şey bundan mı ibaret? Hipodromlarda aslında neler oluyor? Kaynağı belirsiz milyonlar yarış atları ile sisteme mi sokuluyor? Atlar kara para aklama aracı olarak mı kullanılıyor? "At koşar, baht kazanır!”, peki devlet neden yaya kalır?

Yarış atları, hızlarıyla olmasa da satış fiyatlarıyla lüks otomobillerle adeta rekabet ediyor. Bazı atların fiyatı 2 milyon TL’yi geçerken, bu rakama rahatlıkla 2 adet Ferrari almak mümkün. Yarış atları konusunda dünya ile yarışılan Türkiye'de son 15 yıl içinde at yetiştiriciliği konusunda önemli mesafeler alındığı biliniyor. Türkiye'de bulunan at sahipleri sadece kâr amacı gütmediklerini, yarışı kaybetseler de at yetiştiriciliğinin kendileri için büyük bir keyif olduğunu söylüyor. At sahipleri, "en pahalı at" diye bir kavramın olamayacağını, iyi bir orjine sahip atın milyonlarca liralık değere ulaşabileceğini savunuyor. Fiyatlarıyla dudak uçuklatan yarış atları, lüks ev ya da otomobil fiyatına ulaşan değerleriyle oldukça dikkati çekiyor.

Her yıl binlerce yavru, genç, yetişkin, damızlık ile anne adayı yarış atlarının alım ve satımının yapılarak milyonlarca liraların ödendiği biliniyor. Türkiye Jokey Kulübü'nün aracılık yaptığı, Teknik Büro'da gerçekleşen bu yarış atı alım ve satım işlemlerinde vergi kaybının bu sene en üst seviyeye çıktığı iddia ediliyor. 

'Hipodromlarda neler oluyor? Yarış atları yetiştiriciliği ve ticareti' dosyasının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Yarış atları gerçekleri! Hipodromlarda neler oluyor? ile ilgili etiketler At Yarışları hipodrom yarış atları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.