Yargıtay'dan emsal karar! Kadroya geçen taşeron işçiler için kıdem ve ihbar tazminatı hesabı yeniden yapıldı!

Son günlerde taşeron işçilere kadro hakkının verilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği söylenirken geçtiğimiz yıllarda bu haktan yararlanarak kadroya geçen işçiler üzerinden verilen bir Yargıtay kararı dikkat çekti. İşte Yargıtay’ın kadroya geçen taşeron işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin sayılarına ilişkin vermiş olduğu o emsal karara ilişkin ayrıntılar…

Geçici işçiler için yürütmüş olduğu çalışmayı sonuca erdiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şimdi de taşeron işçiler için harekete geçti. Dosyanın önlerinde durduğunu ve bu konuyu da sonuca bağlayacaklarını belirten Bakan Vedat Bilgin, seçim sonrasına işaret etti. Meclis’in seçim sürecinden ötürü kapalı olacağını ve bu sebep ile de çalışmaların Meclis’e sunulamayacağını ifade eden yetkililerin ardından heyecanlı bekleyiş devam ederken Yargıtay’dan emsal bir karar geldi.

Geçtiğimiz yıllarda verilmiş olan kadro hakkından yararlanan taşeron işçi işçiyi baz alarak aynı grupta olan tüm işçileri bilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin sayılarının taşeron işçi olunan zamandan itibaren hesaplanması gerektiğine işaret etti. Yargıtay’ın emsal kararı, kadro hakkı bekleyen taşeron işçilerin de yüzlerini güldürdü.

YARGITAY’IN MÜDAHALESİ İSTENDİ!

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daireleri Başkanlar Kurulu, 2018 yılında feragat dilekçesi vererek sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçilerin ihbar ve kıdem tazminatları ile yıllık izin alacaklarının nasıl hesaplanması gerektiği konusunda birtakım anlaşmazlıkların olduğunu gerekçe göstererek Yargıtay’ın uyuşmazlığı gidermesini istedi.

KARAR BELLİ OLDU!

Yargıtay'dan emsal karar! Kadroya geçen taşeron işçiler için kıdem ve ihbar tazminatı hesabı yeniden yapıldı!

Ankara ve Samsun’daki bölge adliye mahkemesi dairelerinin konu ile ilgili olarak açılan davalarda taşeron çalışma dönemini kabul ederek kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanmasında, Bursa’daki dairenin tam tersi yönde karar vermiş olduğu, uyuşmazlığa sebebiyet veren davaların miktarlarından ötürü temyiz edilemez olmaları sebebi ile söz konusu kararların Yargıtay’a gitmeden kesinleştiği ifade edildi.

Yapılan istemi değerlendiren Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işçilere ödenecek olan kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin alacağı açısından taşeron olunan dönemin de göz önünde bulundurulması gerektiğine hükmetti. Yargıtay, taşeron işçilerin asıl kadroya alınmasının iş sözleşmelerinin feshedildiği anlamını taşımadığını belirtti. 

Yargıtay'dan emsal karar! Kadroya geçen taşeron işçiler için kıdem ve ihbar tazminatı hesabı yeniden yapıldı! ile ilgili etiketler Taşeron Yargıtay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.