Yargıtay Başkanını isyan ettiren FETÖ kararı! Nedim Şener: Anlaşıldı ki, Anayasa Mahkemesi’nde ‘ışıklar yanıyor’!

Nedim Şener bugünkü köşesinde Yargıtay Başkanını isyan ettiren örgüt üyelerine ise bayram ettiren FETÖ üyeliği konusunda verilen Anayasa Mahkemesi kararını eleştirdi. Şener, "Anlaşıldı ki, Anayasa Mahkemesi’nde ‘ışıklar yanıyor’." ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde Yargıtay Başkanını bile isyan ettiren FETÖ üyeliği konusunda verilen ve örgüt üyelerine ise bayram ettiren Anayasa Mahkemesi kararını eleştirdi.

"AYM HAKİMİNİN 2020'DE ATTIĞI TWİTİ HATIRLADIM"

"Anayasa Mahkemesi’nin, Yargıtay Başkanını bile isyan ettiren; FETÖ üyeliği ile ilgili kriterlerin ve FETÖ mücadelesinin içini boşaltan kararı ile, bir AYM hakiminin 2020’de attığı twiti hatırladım." diyen Şener, "Anlaşıldı ki, Anayasa Mahkemesi’nde ‘ışıklar yanıyor’" ifadelerini kullandı. 

İşte Nedim Şener'in köşe yazısından ilgili bölüm:

YARGITAY’IN ONADIĞI AYM’NİN BOZDUĞU KARAR

"Ben size, Yargıtay Başkanı’nı isyan ettiren FETÖ üyeliği konusunda verilen ve örgüt üyelerine ise bayram ettiren Anayasa Mahkemesi kararından söz edeyim.

Uşak’ta öğretmenlik yapan bir FETÖ üyesi, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel mahkeme, öğretmen sanığın 17-25 Aralık 2013 sürecinden önce örgütün sohbet toplantılarına katılmasını, Aktif Eğitim Sendikası’na üyesi olmasını ve bazı FETÖ şüphelileri telefon irtibatı olmasını cezalandırma nedeni saydı. Bu karar hem İstinaf hem de Yargıtay’ın onayından geçerek kesinleşti. Ardından FETÖ mensubu öğretmen Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de yargı camiasını bile şok eden bir karar vererek, FETÖ’nün sendikasına üye olmanın ve örgütün sohbetlere katılmanın FETÖ üyeliği sayılmayacağına hükmetti.

ÜSTÜNE 30 BİN TAZMİNAT HÜKMETTİ

Keşke iş bu gülünç değerlendirmeyle bitse... Anayasa Mahkemesi FETÖ üyesi öğretmenin yeniden yargılanmasına hükmederken, üstüne bir de başvurucuya 30 bin TL tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.

Bu karara doğrudan atıf yapan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi’ne şu eleştiriyi yaptı:

“Anayasa Mahkemesi’nin, bireysel başvuruyu incelerken kendi kararlarında dahi değindiği konularının dışına çıktığını zaman zaman görüyoruz. Aslında Yargıtay’ın kararlarında tek başına hiçbir zaman sendika üyeliği, gazete aboneliği, Bank Asya’ya para yatırma tek başına örgüt üyeliği olarak değerlendirilmedi. Bunların hepsini bir araya getiriyorsunuz, ‘10 yıldır sohbete gidiyorum diyor.’ 2016’ya kadar devam etmiş. 10 yılda örgütün amacını anlayamadın mı? Sohbetlerde sadece dinin esasları mı anlatılıyor? Örgüt liderinin talimatları veriliyor, aidatlar toplanıyor. Bunların hepsi bir bütün olarak değerlendiriliyor. Buna herkesin dikkat etmesi gerekiyor.”

Yargının tepesi bu halde ve maalesef gidiş de iyiye değil.

13 Ekim 2020’de Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, kamuoyunda tartışma yaratan bir karar sonrası, 13 Ekim 2020’de Twitter hesabından mahkeme binasının fotoğrafını paylaşırken, “Işıklar Yanıyor” diye yazmıştı. Bunun ne anlama geldiği o dönemde devlet yöneticileri tarafından bolca dile getirildi, isteyen arşive bakar. Ben şu kadarını söyleyeyim, Anayasa Mahkemesi’nin FETÖ konusunda verdiği kararlara baktığımızda galiba “AYM’nin ışıkları hâlâ yanıyor”."

NEDİM ŞENER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yargıtay Başkanını isyan ettiren FETÖ kararı! Nedim Şener: Anlaşıldı ki, Anayasa Mahkemesi’nde ‘ışıklar yanıyor’! ile ilgili etiketler Nedim Şener FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.