Yabancı sınırı için yeni formül Premier Lig'den! Peki nasıl olacak?

Süper Lig'de yıllardır süren tartışma bu yıl da devam ediyor ve yabancı sınırının sezon sonunda yeniden değişmesi bekleniyor. TFF ve Kulüpler Birliği bugün bir toplantı yapacak. Gündemde yabancı sınırı için İngiltere modeli var.

Külüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu bugün saat 15.00'te bir toplantıda bir araya gelecek. Toplantının ana gündem konusunun kulüplerin özkaynaklarına dönmesini amaçlayan B Takım projesi, projenin formatının berilenmesi ve yabancı kuralı olması bekleniyor.

YABANCI KURALI İÇİN PREMIER LİG MODELİ

Akşam'ın haberine göre, yeni sezonda Süper Lig için uygulanacak yabancı kuralında İngiltere Premier Lig'de uygulanan model esas alınacak.

Premier Lig'de çalışma izninin çıkabilmesi için oyuncunun ülkesinin milli takımının son 2 yıldaki maçlarının %75'inde forma giymiş olması şartı aranıyor. Takımların kadrolarında 21 yaşından büyük en fazla 17 oyuncu olması kabul ediliyor.

Ancak Türkiye'de bu kuralların daha esnek olacağı ve yüzde 75'lik milli takım şartının epey aşağıya çekilmesi bekleniyor.

ÖZBEK, LALE ORTA'NIN İSTİFASINI İSTEYECEK

Toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, hatalı hakem kararlarından duyduğu rahatsızlığı ve MHK Başkanı Lale Orta'nın, yayıncı kuruluşa müdahalesi ile sonrasında yaptığı açıklamalara dair duydukları rahatsızlıkları yetkililere bildirecek. Orta'nın bir kez daha istifası istenecek.

İftar sonrası ise başkanların Beşiktaş-Atletico Madrid maçını izlemesi bekleniyor.

 

Yabancı sınırı için yeni formül Premier Lig'den! Peki nasıl olacak? ile ilgili etiketler Premier Lig Süper Lig Kulüpler Birliği TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.