WhatsApp’u aynı anda dört telefonda kullanma dönemi başladı: Telefon açık olmasa da WhatsApp kullanılabilecek!

WhatsApp kullanımını daha verimli hale getirmek için yapılan iyileştirmeler devam ediyor. Bunlardan biri de uygulamanın çoklu cihaz özelliğinin aktif edilmesi oldu. Eşlik modu adı verilen bu uygulama ile dört farklı cihazdan uygulamaya ulaşmak mümkün olacak. İşte detaylar…

WhatsApp uygulama geliştiricileri, her zaman daha iyi özellikleri kullanıcılarla buluşturmaya çalışıyor. Bu özellikle sayesinde kullanıcı deneyiminde daha yüksek performans elde edilmeye çalışılıyor. Uygulama için uzun zamandır yapılması planlanan yeniliklerden biri de eşlik modu idi. Bu moda ilişkin çalışmalar genel anlamda tamamlandı. Eşlik modu özelliği, beta kullanıcıları için kullanıma sunuldu.

Şimdilik sadece genel kullanıcılar için açık olan özelliğin kullanıcılardan nasıl yorumlar alacağı merakla bekleniyor. Konuyla ilgili Meta CEO’su Mark Zuckerberg’den de açıklama geldi. Eşlik modunun kullanıma sunulduğunu belirten Zuckerberg, kullanıcıların hesaplarına erişim için dört farklı telefon kullanabileceğini bildirdi.

BİR CİHAZ KAPALI OLSA DA DİĞER CİHAZLARDAN WHATSAPP’A GİRİLECEK

WhatsApp bugüne değin telefon ve PC gibi araçlarda bir arada kullanılabiliyordu. Ancak telefon kapalı olduğu takdirde PC’deki WhatsApp’a ulaşmak mümkün olmuyordu. Yeni gelen özellikle beraber WhatsApp’ı aynı anda dört farklı cihazda kullanma imkânı olacak.

Bugüne kadar bu özelliğin kullanılamamasının nedeni uçtan uca şifreleme özelliği olarak biliniyor. Bu özellik çoklu cihaz desteğinde korunur hale getirildi. Bu sayede artık WhatsApp’ı güvenli bir şekilde dört farklı cihazda kullanmak mümkün olacak.

ÇOKLU CİHAZ KULLANIMI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

WhatsApp’u aynı anda dört telefonda kullanma dönemi başladı: Telefon açık olmasa da WhatsApp kullanılabilecek!

Çoklu cihaz kullanma özelliğinden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak ikinci bir cihaza WhatsApp yüklemesi gerekiyor. Ardından giriş ekranına gelerek Bir Cihazı Bağla yazan alana tıklanıyor. Bağlı Cihazlar kısmına ardından Cihaz Bağla seçeneğine tıklayarak ana cihazdan diğer cihazda beliren QR kod okutuluyor. Bu sayede ikinci bir cihazda WhatsApp’ı kullanmak mümkün oluyor. Aynı işlem diğer cihazlar için de yapılıyor.

Telegram ve Messenger uzun zamandır bu özelliği sunan platformlar arasında yer alıyor. Ancak bu platformlarda uçtan uca şifreleme desteği bulunmuyor. WhatsApp çoklu cihaz desteğinin yanı sıra bir özelliği daha duyurdu. Buna göre artık WhatsApp Web’e girerken tek kullanımlık şifre ile işlem yapılabilecek.

WhatsApp’u aynı anda dört telefonda kullanma dönemi başladı: Telefon açık olmasa da WhatsApp kullanılabilecek! ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.