Venedik kanallarının rengi değişti! Parlak renge ne sebep oldu?

Venedik kanallarının rengini değiştiren fosforlu yeşil su, geçtiğimiz Pazar günü ortaya çıktı. İlk aktarılan bilgilere göre, yüksek konsantrasyonlarda bir kimyasalın bulunması olayın doğal yollardan kaynaklanmadığını gösteriyor.

Venedik'teki 'Büyük Kanal'da ortaya çıkan bir fosforlu yeşil su, çevre yetkililerini alarma geçirdi. Yetkililer, Pazartesi günü, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin Rialto Köprüsü çevresinde, setlerin yakınında parlak fosforlu yeşil alanlar oluşması üzerine araştırmalara başladı.

Kirlenmenin toksik olmayan bir kimyasal olan floresandan kaynaklandığı buldundu, Floresan, genellikle su altı inşaatlarında sızıntıları belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır.

Toksik olmamasına rağmen, kanalda bulunan yüksek floresan konsantrasyonları bunun muhtemelen bir kaza sonucu gerçekleşmediğini gösterdi. Ayrıca sudaki maddenin tam miktarını belirlemeye yardımcı olabilecek başka test sonuçlarının da bu hafta içinde çıkması bekleniyor.

Venedik kanallarının rengi değişti! Parlak renge ne sebep oldu?

İtalyan polisi Pazar günü olayla ilgili soruşturma başlattı. İlk olarak olayın çevreci gruplar tarafından yapılan bir eylem olduğu düşünüldü. Daha önceden benzer olayların yaşandığını belirten yetkililer, çevrecilerin anıtları boyalarla hedef aldığını belirtti.

Hatta bu olaydan bağımsız olarak aktivistler, fosil yakıtlara karşı bir protestoda Roma'daki Trevi Çeşmesi'nin sularını siyaha çevirmek için bitkisel kömür kullanmışlardı.

Venedik'te yaşanan olayın sorumluluğunu üstlenmek için henüz hiçbir protesto grubu olayı üstlenmedi.

Venedik kanallarının rengi değişti! Parlak renge ne sebep oldu? ile ilgili etiketler aktivist
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.