'Vatana hizmet' diyerek ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'yı dolandırdığı öne sürülen zanlı tutuklandı!

İstanbul'da özel bir üniversitede görev yapan sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'dan 'vatana hizmet' diyerek telefon dolandırıcılığı ile 500 bin lira ve yüklü miktarda ziynet eşyası aldığı öne sürülen şüpheli tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, Prof. Dr. Narlı'nın şüpheliler tarafından telefonla arandığı belirlendi.

DOLANDIRICILARIN POLİS OLDUĞUNA İNANDI

Kendisini polis olarak tanıtan şüphelilerin Narlı'ya, banka hesaplarının başkaları tarafından ele geçirildiğini söyleyerek, banka hesap ve bakiye bilgilerini içeren bazı evraklar gösterdiği, Narlı'nın da bu evraklar üzerine kendisini arayanların polis olduğuna inandığı ortaya çıktı.

 

500 BİN LİRA VE ZİYNET EŞYALARINI VERMİŞ

Şüphelilerin yönlendirmesiyle farklı bankalardaki paralarını tek bir hesapta toplayan Narlı'nın, daha sonra 500 bin lirasını çektiği ve evindeki ziynet eşyalarını da alarak şüphelilerle buluştuğu, parası ve altınlarını zanlılara verdiği öğrenildi.

VATANA HİZMET ETTİĞİNİ DÜŞÜNEREK KABUL ETMİŞ

Ünlü profesör, vatana hizmet ettiğini düşünerek sözde polislerin talepleri doğrultusunda söylenen her şeyi yaptığını kaydederek ifadesini şöyle sürdürdü:

"Çalıştığım üniversitenin bağlı olduğu şubeye gittim, paraları çektikten sonra kasadaki ziynet eşyaları aldım. Telefondakiler bana ilk önce Barış Pınarı parolasını verdiler. Gelen polis bana, 'Barış' dediğinde 'Pınar' cevabını verecektim. Bu şekilde kararlaştırıldığını söyledi. Parolanın Barış Pınarı harekâtından dolayı bu şekilde seçildiğini beyan ettiler. İkametime geçtikten sonra polislerin gelmesine başladım kapının önüne gelen polis memuru barış dediğinde pınar cevabını verip çantaya doldurdum yarım milyon değerindeki para ve ziynet eşyalarımı teslim ettim.

"GERÇEK POLİSLERLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE PARAYI ALMAYA GELEN ŞAHSIN YAKALANMASINA YARDIM ETTİM"

Ertesi gün tekrar arandım. Paralar da şüpheli parmak izleri bulunduğunu söylediler. Diğer bankalarda başka kasalarımın olduğunu beyan edince önce avukat arkadaşımı çağırdım ardından apartman görevlisinden yaptığım konuşmalara tanıklık etmesini istedim. Bu sırada savcılığa başvurarak koordineli bir şekilde beni arayanlara geri dönüş yapmadan önce yardım istedim. Gerçek Polislerle işbirliği içerisinde parayı almaya gelen şahıs yakalanması için yardım ettim. Beni kandırarak dolandıran şahıslardan şikayetçiyim" İfadelerini kullandı.

'Vatana hizmet' diyerek ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'yı dolandırdığı öne sürülen zanlı tutuklandı! ile ilgili etiketler profesör Dolandırıcı sosyolog nilüfer narlı vatana hizmet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.