Vaka sayısı en çok azalan iller hangileri? Sağlık Bakanı açıkladı!

Türkiye yaz aylarında nasıl bir hayat yaşayacağını merak ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aydınlatıcı açıklamalar geldi. Resmi Twitter hesabı üzerinden 2 tweet gönderen Bakan Koca, önce vaka sayılarının en çok azaldığı illeri, sonra da güncel insidans haritasını takipçileriyle paylaştı.

15 Aralık 2019'da ilk resmi korona hastasının Çin'in Wuhan kentinde hastaneye girişinin gerçekleştiği günden beri tüm dünya SARS virüs ailesinin bir üyesi olan Covid-19'un sebep olduğu pandemi ile mücadelesini sürdürüyor. 

Aşılama hızında dünya ortalamasının bir hayli üzerinde olan ve rekorlar kıran Türkiye, geleceğinden umutlu. 

İzlediği başarılı politikalarla adından söz ettiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından iki adet tweet atarak bazı açıklamalarda bulundu. 

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER HANGİLERİ?

Bakan Koca, vaka sayılarındaki azalmaları gösteren bir grafiği paylaşarak 'Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Kars, Gümüşhane, Bartın, Balıkesir ve Kırklareli. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Normalleşmeye devam edeceğiz. Aşı ile bitecek.' ifadelerini kullandı.

Vaka sayısı en çok azalan iller hangileri? Sağlık Bakanı açıkladı!

VAKALARIN AZALMASI YAVAŞLADI

Hemen akabinde başka bir tweet paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, insidans haritasının güncel halini vatandaşlarla paylaştı: 'İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da normalleşmeye engel değil.' 

Vaka sayısı en çok azalan iller hangileri? Sağlık Bakanı açıkladı! - Resim : 2

Vaka sayısı en çok azalan iller hangileri? Sağlık Bakanı açıkladı! ile ilgili etiketler Korona Bakan koca Açıklama tweet covid pandemi aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.