Uzmanların uyardığı barajların son durumu netleşti! Deprem sonrası Malatya Valiliği açıkladı

Meydana gelen deprem sonrası alınan hasar, barajları da etkiledi. Baraj sularında önlem amaçlı boşaltma adımı ilk olarak Malatya’dan geldi. Malatya Valiliği, Sultansuyu Barajı’nın son durumunu bildirdi.

Geçtiğimiz pazartesi günü 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olmak üzere iki ayrı deprem ile sarsılan Kahramanmaraş’taki facia, bölgedeki pek çok ili etkisi altına aldı. Başta Hatay ve Adıyaman olmak üzere, bölgeye yakın olan Kilis, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya illerini etkisi altına alan Kahramanmaraş depreminin maddi ve manevi hasarı, tarihin en büyük depremleri arasına girmesine neden oldu. Şehir suyunun da sağlandığı barajlar konusunda deprem sonrası uyarılarda bulunan uzmanlar, kısmen haklı çıktı.

Deprem sonrası arama ve kurtulma çalışmaları devam ederken; bir yandan da devletin ilgili kurumları, altyapı ve teknik sorunları ile boğuşmaya başladı. Enerjide yaşanan kesintiler, depremin yarattığı altyapı sorunlarından kaynaklanırken; ulaşımda da ciddi aksaklıklar ortaya çıktı. Sorunlar yavaş yavaş çözülmeye başlanmışken; bir başka problem barajlarda görüldü. Malatya Valiliği, bölgesinde bulunan Sultansuyu Barajı’na ilişkin açıklama yaptı.

MALATYA VALİLİĞİ İNCELEMEYİ TAMAMLADI

Kahramaraş’taki depremden dolayı gövde aksında çatlaklar oluştuğu öğrenilen Sultansuyu Barajı’nın yüzeyinde bulunan çatlakların yanı sıra farklı tabakalarda açılmalar olduğu da tespit edildi. Harekete geçen Malatya Valiliği, beklenen açıklamayı bugün yaptı.

İçme suyu açısından herhangi bir sıkıntı olmadığının öğrenildiği Malatya’dan gelen açıklamada; “Sultansuyu Barajı, tedbiren kademeli olarak boşaltılacak. Barajın mansap kısmında bulunan vatandaşlarımız tedbirli olsunlar. Diğer barajlarımız için herhangi bir sorun söz konusu değildir” ifadeleri yer aldı. Baraj için tahliye işlemleri kademeli olarak başladı.

UZMAN İSİM DEĞERLENDİRDİ

Uzmanların uyardığı barajların son durumu netleşti! Deprem sonrası Malatya Valiliği açıkladı

Sultansuyu Barajında incelemelerde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, baraja ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deprem sonrası barajın su seviyesinin bir buçuk metreye düştüğünü bildiren Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, gerçekleştirdiği açıklamada tahliyeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahliyenin şart olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Özçelik, değerlendirmelerinde ise; “Her ihtimale karşı yetkililer rezervuarları kontrollü bir şekilde tahliye ediyor. İlerleyen zaman içeresinde yapılacak analiz ve tetkikler sonucunda barajın onarılıp ya da yıkımına karar verileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Barajın yıkılıp yıkılmayacağına ise, önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Uzmanların uyardığı barajların son durumu netleşti! Deprem sonrası Malatya Valiliği açıkladı ile ilgili etiketler Baraj deprem Malatya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.