Uzmanlardan 'Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz' uyarısı! En riskli ilçeler Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından olası İstanbul depremi için Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Naci Görür son uyarılarını da yaptı. Marmara Bölgesi’nde kısa bir zaman içerisinde yıkıcı bir deprem beklediklerini söyleyen ünlü yerbilimciler, İstanbul’daki 9 riskli ilçeyi de sıraladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası bir İstanbul depreminde riskli ilçelerden söz etti. Marmara Denizi'nden geçen Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde 7 büyüklüğünde bir depremden söz eden Ersoy, “İstanbul büyük risk altında” derken yıkıcı etki olması beklenen ilçelerden de bahsetti.

Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminlerinin sağlam olduğunu Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivri'ye doğru kesimlerin ise çürük olduğunu belirten Ersoy, hassas zeminler üzerinde de sağlam bina yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla oturulabileceğinden söz etti.

Uzmanlardan 'Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz' uyarısı! En riskli ilçeler Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar...

Ersoy, "İstanbul'da 7'den büyük bir deprem Marmara denizinin içerisinden geçen Kuzey Anadolu fayı üzerinde mutlaka olacak. Ama bu şimdi de olur bir 30 yıl sonra da olur." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür ise "Marmara'da mesela şimdi deprem bekliyoruz. Çok büyük bir olasılıkla çoğu insan görecek bu depremi, yani şu anda yaşayan gençler veya orta yaşlılar, bilmiyorum belki biz bile görebileceğiz çünkü her an bekliyoruz."

Uzmanlardan 'Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz' uyarısı! En riskli ilçeler Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar... - Resim : 2

"O deprem üreten fayın da ilk son depremi 1766. 250 senede bir oluyor. Yine bizim döneme çakışıyor. Bu neslin, diyelim bizim ülkemizde yaşayan yaşları aşağı yukarı 5 yaşından tut diyelim 50-60 yaşına kadar diyelim daha fazla... Bu tekerrür periyodunda yaşıyoruz. Biz dediğiniz gibi bilinçli olarak depremi 99'da gördük. Ondan önce 67, 54'te, 42'de onları pek hatırlamıyoruz. Yaş olarak kimimiz hatırlamaya da müsait değil."

Uzmanlardan 'Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz' uyarısı! En riskli ilçeler Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar... ile ilgili etiketler deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.