Uzmanlar, bu içeceklerden uzak durulması konusunda uyardı!

Her evin olmazsa olmazı olan asitli içecekler, bir çok sağlığı tehlikeye sokuyor. Yapılan son araştırmada, bilim insanları, gazlı içecek tüketen milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttığını belirttiler.

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, tip 2 diyabetli yetişkinlerin günde bir kutudan fazla asitli içecek içmeleri durumunda kalp hastalık risklerinin arttığını söyledi.

Uzmanlar, sağlığı riske atan gazlı içecekleri çay veya kahve gibi sıcak içeceklerle değiştirmenin ömürü uzatabileceğini belirtiyor.

Kan şekeri seviyesini yükselten şekerli içecekler, aynı zamanla kalp hastalıklarına ve felce yol açabilir.

Harvard'ın bu çalışmasından bağımsız olarak önceki çalışmalar, günde yaklaşık iki veya üç fincan çay veya kahve içmenin, daha düşük kalp hastalığı riski ile ilişkilendirdi. 

Uzmanlar, bu içeceklerden uzak durulması konusunda uyardı!

15.000'den fazla ABD'li yetişkinin ne kadar düzenli olarak çay, kahve, şekerli gazlı içecekler, şekersiz gazoz, meyve suyu, süt ve su içtiğini izleyen araştırmacılar, Ortalama 18 buçuk yıl sonra, yaklaşık 3.447 kişinin kalp hastalığı geliştirdiğini keşfetti. Günde birden fazla gazlı içecek içen hastaların ölme olasılığı, ayda birden az içenlere göre beşte bir oranında daha fazlaydı.

Bunun yanı sıra daha fazla kahve, çay, su veya süt içen hastaların erken ölme olasılığı daha düşüktü.

Uzmanlar, bu içeceklerden uzak durulması konusunda uyardı! ile ilgili etiketler içecek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.