Uzmanından Korona uyarısı: Renkli yiyecekler tüketin, sigara ve alkolden uzak durun!

İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, korona virüs ile ilgili alınan önlemler ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e açıklamalarda bulundu...

Prof. Osman Erk, Türkiye'nin aldığı önlemlerin yerinde olduğunu ifade ederek, "Türkiye, İtalya ve Fransa gibi bir duruma gelmez. Çünkü Türkiye tehlikeyi zamanında farkederek önlemlerini zamanında ve doğru olarak aldı. Çin'de ilk virüs çıktığı zaman Türkiye ilk Çin olmak üzere, İran ve İtalya ile ağlarını kapatarak çok yerinde ve önemli bir karar almış oldu. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı, kurduğu bilimsel heyet ile dünyadaki ve Türkiye'deki korona virüs gelişmelerini anlık olarak takip ederek, aynı zamanda da Türk halkını anlık olarak bilgilendirdi. Bu pandemi ile Türkiye korona virüs ile daha gec bir zamanda tanışmış oldu ve zaman kazandı. Diğer ülkelerin aldığı önlemler ise bizim için deneyim oldu. Geçen hafta alınan kararlar okulların kapatılması ve seyircisiz maç önlemleri çok yerinde bir karar." dedi.

“BİZİM BÜYÜK BİR AVANTAJIMIZ VAR, NÜFUSUMUZ GENÇ"

Prof. Dr. Osman Erk Türkiye'nin en büyük avantajlarindan birinin genç nüfusa sahip olması olduğunu söyleyerek, "Bu virüs genç hastalarda ağır yaşanmıyor. Türkiye'nin yaş ortalaması 30'larda seyrederken, İtalya'nın ortalamasının 46-47 olduğunu biliyoruz. Öte yandan Türkiye'de alınan önlemler her ne kadar iyi olsa da, ibadethane ve toplu ulaşım araçları ile kahvehanelerde de bazı kısıtlamalara gidilebilir." dedi.

“SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN"

Prof. Erk, Korona virüsünün bağışıklık sistemi zayıf olan hastaları hedef aldığını belirterek, "Korona virüs bağışıklık sistemi düşük ya da zayıf olan hastalarda çok ağır geçmektedir. Bu yüzden bu dönemde sigara ve alkolden uzak durmalıyız. Çünkü sigara ve alkol kullanan bir kişinin korona virüsüne yakalanma oranı, kullanmayan kişiye göre 14 kat daha fazladır." dedi.

Prof. Erk'in açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 



Uzmanından Korona uyarısı: Renkli yiyecekler tüketin, sigara ve alkolden uzak durun! ile ilgili etiketler Türkiye osman erk corona coronavirüs Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.