Usta oyuncu Perihan Savaş: 13 yaşında evlendim! Babası bekaret testi istedi!

Usta oyuncu Perihan Savaş, Hürriyet'ten Hakan Gence'ye verdiği röportajda adeta filmleri aratmayan hayat hikayesinden bahsetti. Savaş, 13 yaşında yapmış olduğu evlilikten bahsederken bunun kendisinde travmalara sebep olduğunu da belirtti.

Usta oyuncu Perihan Savaş, çarpıcı hayat hikâyesini Hürriyet'ten Hakan Gence'ye anlattı. Savaş, "Suna Pekuysal annemin arkadaşıydı. Bir gün, 'Bu çocukta ışık var. Tiyatroya götüreceğim' demiş. Babam diş doktoruydu, sanata çok düşkündü ve kabul etti. Sanat yaşamım başladı." dedi.

Usta oyuncu Perihan Savaş: 13 yaşında evlendim! Babası bekaret testi istedi!

13 YAŞINDA EVLENDİ

Evlendiğinizde 13 yaşında olduğunu söyleyen Savaş, 'Çocuk gelin olmuşsunuz. Nasıl o yaşta evlendiniz?' sorusuna ise "Ailelerden izin alarak...Özgür olacağım sandım. Nişanlanınca ince çorap giyip kaşımı alacağım, arkadaşlarımla buluşacağım sanıyordum. Yanılmışım." yanıtını verdi.

İlk evliliğini anlatan Perihan Savaş şunları söyledi: "O 22 yaşındaydı ve askeri okulda okuyordu. O dönemin şartlarında okurken evlilik yaparsa askeri okuldan ayrılabilecekti. O yüzden nişandan sonra hemen nikâh yapıldı. Planlarımıza göre bir sene sonra Almanya’ya gidip tiyatro eğitimi alacaktım. O doktora yapacaktı. Ama evlendik, “Tiyatrodan ayrılacaksın” dedi ve benim için bitti."

BABASI BEKARET TESTİ İSTEDİ!

"Ben kendi evimde, o kendi evindeydi. Hiçbir birlikteliğimiz olmadı. Boşanma sırasında babam “Bu çocuklar ayrı evlerde yaşadılar, daha sonra kızımın kısmeti çıkarsa evlenmiş görünecek” dedi. Kızlık olayları çok önemli diye rapor almamızı istedi. Ben Adli Tıp’a gittim. Maalesef hepsini yaşadım."

Usta oyuncu Perihan Savaş: 13 yaşında evlendim! Babası bekaret testi istedi! - Resim : 2

"Amcamlar çok tutucuydu. Babamın aklını çeldiler. Babam bana sordu aslında. Ama çocuk aklıyla daha rahat bir hayatım olacağını düşünerek 'İstiyorum' dedim."

"Tabii yaşım nedeniyle kesinlikle ailenin sorumluluğundaydı. Ben kendi kızım için böyle bir şeye asla izin vermezdim. Çocuk gelinsin düşünsene! Ama o yıllarda her şey farklıydı. Ve bu bende elbette travmalar yarattı."

Usta oyuncu Perihan Savaş: 13 yaşında evlendim! Babası bekaret testi istedi! - Resim : 3

Eski ve şimdiki halini karşılaştıran Perihan Savaş, "İki çocuğumdan birini sette büyüttüm, diğerineyse annem baktı. Film çekmeye gidip döndüğümde çocuğum emeklemeye başlamıştı! Eskiden dışarıya çıkamazdım. Son zamanlarda bunu aştım. Artık pazara da gidiyorum. Pazarcılarla oturup çay içiyorum. Etrafımı sarıyorlar, fotoğraf çektiriyorum." dedi.

Usta oyuncu Perihan Savaş: 13 yaşında evlendim! Babası bekaret testi istedi! ile ilgili etiketler Perihan Savaş evlilik tiyatro çocuk gelin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.