Ukrayna'dan tedirgin eden iddia: Rus askerleri kimyasal silah mı kullandı?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali yaklaşık bir aydır devam ederken çok sayıda kent şiddetli saldırılara maruz kalmaya devam ediyor. Ukrayna'dan gelen son iddia tüm dünyayı tedirgin etti. Rus güçlerinin Kramatorsk kentinde beyaz fosforlu silah kullandığı iddia edildi. Söz konusu silahın son derece yanıcı etkisinin olduğu ve sivilleri ağır yaralayabileceği belirtiliyor. Beyaz fosforlu silah kullanımı savaş suçu teşkil edebilir.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken ortaya korkunç bir iddia atıldı. Zaman zaman yasaklı silahları kullandığı iddia edilen Rus askerlerinin şimdi de yasaklı beyaz fosforlu silahlar kullandığı belirtiliyor.

Rus güçlerinin Kramatorsk kentinde kullandığı iddia edilen fosforlu mühimmat kesin olarak yasaklı olmasa da şiddetli bir şekilde yandığı için sivillerin ağır şekilde yaralanmasına sebep oluyor. Söz konusu maddenin kullanılmasının savaş suçu teşkil edeceği belirtiliyor.

Kiev Polis Şefi Oleksiy Biloshytskiy sosyal medyadan yanan bir maddenin görüntülerini paylaşarak "Kramatorsk'ta fosfor mühimmatının başka bir kullanımı" dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, yangın çıkaran silahların modern savaşta 'en zalimler arasında' olduğunu, çünkü 'yaşam boyu insan ıstırabına' neden olduğunu söylüyor. Bir savunma yetkilisi, "Gördüğümüz şey, Rusların biraz ivme kazanma ve gidişatı kendi lehlerine çevirmeye yönelik neredeyse umutsuz bir girişim" dedi.

ABD'den paylaşılan son verilere göre Rusya'nın en az 10 bin asker kaybederken ve bazı birliklerin geri çekilmeye hazırlandığı öne sürülüyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov CNN'e yaptığı açıklamada Rusya'nın nükleer silah kullanacağı iddialarına yönelik olarak "Ortada ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olursa, bu olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna'dan tedirgin eden iddia: Rus askerleri kimyasal silah mı kullandı? ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya kimyasal silah beyaz fosfor
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.