UEFA Uluslar Ligi'ndeki Türkiye - Litvanya maçını Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek!

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta A Milli Futbol Takımı, 14 Haziran Salı günü saat 21.45'te başlayacak mücadelede İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda Litvanya ile karşılaşacak. Bu zorlu maçta Fransız kadın hakem Stephanie Frappart düdük çalacak. Frappart'ın yardımcılıklarını Mikael Berchebru ve Cyril Mugnier yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Mikael Lesage olacak. Frappart, A Milli Futbol Takımı'nın bir maçında düdük çalan ilk kadın hakem olarak tarihe geçecek.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi'nde Litvanya ile iç sahada karşılaşacak. 14 Haziran'da Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak mücadelenin hakemi belli oldu.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Stephanie Frappart yönetecek.

Frappart​​​​​​​'ın yardımcılıklarını Mikael Berchebru ve Cyril Mugnier yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Mikael Lesage üstlenecek.

İSTANBUL'DA İLKİ YAŞAMIŞTI

İlk olarak 2018/19 sezonunda Fransa Ligue 1'de hakemlik yapmaya başlayan Stephanie Frappart, Amiens ile Strasbourg maçını yöneterek Fransa'da ilk kez erkekler arası profesyonel futbol maçı yöneten kadın hakem olmuştu.

37 yaşındaki Frappart, daha önce aldığı görevlerle birçok ilke imza atmıştı. 2019 yazında Liverpool ile Chelsea arasında İstanbul'da Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa maçını yöneten Frappart, Süper Kupa'da maç yöneten ilk kadın hakem olmuştu. O maçta Frappart'ın dördüncü hakemi ise Cüneyt Çakır olmuştu.

 

 

UEFA Uluslar Ligi'ndeki Türkiye - Litvanya maçını Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek! ile ilgili etiketler Türkiye Litvanya uefa uluslar ligi Stephanie Frappart
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.