Üç aylarda yapılması gereken ibadetler neler?

Müslümanların büyük önem verdiği recep, şaban ve ramazan aylarını kapsayan üç aylar 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, bu önemli ayları nasıl değerlendirmeliyiz? İşte, üç aylarda yapılması gereken ibadetler...

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet, bereket ve ibadet mevsimi üç aylar, 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle başladı. Peki, üç aylarda hangi ibadetleri yapmalıyız? İşte, üç ayları en güzel şekilde değerlendirmek için yapılacak ibadetler....

Üç aylarda yapılması gereken ibadetler neler?

Recep ayı girdiği zaman Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) "Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına kavuştur" diye dua etmiştir.

Bu aylarda dua ve tövbelerimizin kabul olma olasılığı yüksektir. Yaptığımız ibadetlerin karşılığında ise büyük sevaplar kazanırız. Bu sebeple bol bol dua etmeli, günahlarımızın affedilmesi için tövbe etmeli, Kuran- Kerim okumalı ve zikir çekmeliyiz.

İŞTE ÜÇ AYLARDA YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

-- Kur’an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

– Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmeli, O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

– Tefekkürde bulunulmalı, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

–Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli.

– Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

– Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

– Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

– Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

 –Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

–Büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın üç ayları ve kandilleri bizzat giderek veya telefon, mesaj yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

–Başta bütün insanlık olmak üzere kendimize ve sevdiklerimize mümkün mertebe ismen dualar etmeliyiz.

 

Üç aylarda yapılması gereken ibadetler neler? ile ilgili etiketler dua ibadet Üç Aylar
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.