Üç Aylar ne zaman, hangi gün başlıyor? 2023 Ramazan Bayramı ne zaman?

Müslüman alemi tarafından merakla beklenen Üç Aylar için geri sayım başladı. İçerisinde Receb, Şaban ve Ramazan ayları barındıran mübarek üç aylar yine dualar ve ibadetlerle gerçekleştirilecek. İşte, 2023 Üç Aylar takvimi…

Müslüman alemince beklenen Üç Aylar yine dua ve ibadetlerle geçecek. Receb ayıyla birlikte başlayacak olan Üç Ayların 2023 yılında hangi güne denk geldiği belli oldu. Peki, 2023 yılında Üç Aylar ne zaman başlıyor?

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimine göre; Üç Aylar, 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor.

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.

2023 yılında Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.

Üç ayların başlangıcı - 23 Ocak Pazartesi
Regaip Kandili - 26 Ocak Perşembe
Miraç Kandili - 17 Şubat Cuma

Üç Aylar ne zaman, hangi gün başlıyor? 2023 Ramazan Bayramı ne zaman? ile ilgili etiketler Üç Aylar Ramazan Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.