Twitter'da güvenlik bile paralı oldu: Artık iki adımlı doğrulama için ücret isteniyor

Elon Musk'ın gelmesinin ardından büyük değişiklikler geçiren Twitter'da çok tepki çekecek bir değişiklik daha yaşandı. Twitter, iki adımlı doğrulama özelliğinin Twitter Blue abonelerine özel olacağını duyurdu. Peki böyle önemli bir güvenlik özelliğinin kaldırılmasından sonra hesap güvenliği nasıl sağlanacak?

Twitter hesabınızın iki adımlı doğrulaması için SMS kullanımları ücretli hale geldi. Twitter'da SMS ile yapılan iki faktörlü kimlik doğrulama işlemleri için artık Twitter Blue abonesi olmanız gerekiyor.

Eğer Twitter Blue abonesi değilseniz, hesabınızın güvenliğini sağlamak için Authy veya Google Authenticator gibi üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamalarını kullanmak zorunda kalacaksınız.

20 Mart tarihinden itibaren SMS aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için Twitter Blue aboneliği zorunlu hale geliyor. Bu tarihten sonra Twitter Blue aboneliği olmayan herkes için iki faktörlü kimlik doğrulama otomatik olarak kapatılacak. Twitter'a giriş yapmaya çalışırken de aşağıdaki uyarıyı görüyoruz. Kullanıcılara hesaplara erişimlerini kaybetmemeleri için iki faktörlü kimlik doğrulamayı kapatmaları söyleniyor.

Twitter'da güvenlik bile paralı oldu: Artık iki adımlı doğrulama için ücret isteniyor

Twitter, SMS bazlı kimlik doğrulamanın kötü niyetli kişiler tarafından istismar edildiğini söylüyor. Fiziksel güvenlik anahtarları veya kimlik doğrulama uygulaması kullananlar için Blue aboneliğini zorunlu kılma gibi bir durum söz konusu değil.

20 Mart'tan önce Twitter Blue aboneliği almayacaksanız, yeni ve güçlü bir şifre belirleyerek iki faktörlü doğrulamalayı kapatmayı unutmayın.

Twitter'da güvenlik bile paralı oldu: Artık iki adımlı doğrulama için ücret isteniyor ile ilgili etiketler Twitter SMS
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.