Tuzla'da fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Tuzla deprem riski haritası

Tuzla deprem riski haritası ile burada yaşayan vatandaşlar Tuzla deprem bölgesi mi, fay hattı var mı gibi soruların yanıtlarını arıyor. İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde Tuzla ilçesindeki deprem riski raporu sorgulama bilgileri yer aldı.

Tuzla deprem riski haritasında fay hattının nerelerden geçtiği ve hangi mahalle, cadde ve sokakların daha riski hangilerinin daha güvenli olduğu İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde yerini aldı.

İstanbul'da deprem riski düşük ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent

İstanbul'da deprem riski orta dereceli ilçeler ve semtler; Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı

İstanbul'da deprem riski yüksek ilçeler ve semtler; Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere

Tuzla İlçesi Hakkında Bilgi

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Tuzla ilçesi; en doğu taraftadır. Orta derecede kalabalık nüfuslu ilçelerden biri olan Tuzla, Türkiye'nin en büyük tersaneler bölgesidir.

Tuzla

Coğrafi konum olarak Tuzla'nın kuzeyinde ve batısında Pendik ilçesi, doğusunda ise Kocaeli'nin Çayırova ilçesi vardır. Deniz seviyesinden yüksekliği, merkezde ortalama 25-30 metredir. Güneydeki Tuzla Burnu büyük bir çıkıntı olarak göze çarpmaktadır.

Tuzla'da Fay Hattı Var Mı, Nerelerden Geçiyor?

7.5 büyüklüğündeki senaryo bir İstanbul depreminde; Tuzla'daki binaların ortalama %46'sının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %28'inin hafif, %19'unun orta, %5'inin ağır ve %2'sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Tuzla'da, analiz edilen toplam bina sayısı 28.368'dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

Senaryo bir depremde Tuzla'daki binaların ortalama %26'sının (yaklaşık 7.126 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin edilmektedir. Yaklaşık 21.242 binanın ise, hasarsız veya hafif hasarlı olması beklenmektedir.

Tuzla olası bir İstanbul depreminde, deprem riski düşük ilçeler arasındadır.

Tuzla Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı için tıklayınız

Tuzla'da fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Tuzla deprem riski haritası ile ilgili etiketler Tuzla İstanbul deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.