'TÜVTÜRK'ün vergi borcu silindi' iddialarına bakanlıktan yanıt geldi: Yanlış hesaplanan vergi iptal edildi!

TÜVTÜRK'ün geçtiğimiz yıllarda 767 milyon lira vergi borcunun silindiğini iddia ederek Meclis'e önerge veren CHP'ye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yanıt geldi. "TÜVTÜRK’ ait herhangi bir verginin affedilmesi söz konusu değildir" diyerek iddiayı yalanlayan bakanlık, "2008 ve 2009 yıllarında TÜVTÜRK’e yanlış hesaplanmış bir vergi cezası kesilmiştir. Yanlış hesaplanan vergi cezası Maliye Bakanlığınca iptal edilmiştir." açıklamasını yaptı.

Ensonhaber sitesinin haberine göre; CHP adına Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi vermişti.

Soru önergesinde yer alan "TÜVTÜRK‘ün geçtiğimiz yıllarda 767 milyon lira vergi borcunun silinme gerekçesi nedir?" iddiasına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

"TÜVTÜRK'E AİT HERHANGİ BİR VERGİNİN AFFEDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Yazılı bir bilgi notu paylaşan bakanlık iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. TÜVTÜRK'e hatalı vergi cezası kesildiğini belirten bakanlık, "2000 ve 2009 yılları için yanlış hesaplanan vergi cezası Maliye Bakanlığınca iptal edilmiştir. TÜVTÜRK’ ait herhangi bir verginin affedilmesi söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. 

 

"YANLIŞ HESAPLANAN VERGİ CEZASI İPTAL EDİLMİŞTİR"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; "2008 ve 2009 yılları için vergi incelemesi geçiren TÜVTÜRK’e yanlış hesaplanmış bir vergi cezası kesilmiştir. Bu hatalı vergi cezasına TÜVTÜRK tarafından yapılan itiraz sonrasında Maliye Bakanlığı ile TÜVTÜRK arasında 25 Mart 2011 tarihinde bir Uzlaşma Tutanağı imzalanmış ve yanlış hesaplanan vergi cezası Maliye Bakanlığınca iptal edilmiştir. Yukarıda izah edildiği üzere, TÜVTÜRK’ ait herhangi bir verginin affedilmesi söz konusu değildir." denildi. 

İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama;

"Bilindiği üzere, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 22.09.2003 tarih ve 2003/4 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Araç Muayene İstasyonları/Hizmetinin özelleştirilmesine ilişkin işlemler, Danıştay Birinci Dairece 2.5.2007 tarih ve E. 2006/1161, K. 2007/528 Sayılı Kararı ve Danıştay İdari İşler Kurulu’nun 29.6.2007 tarih ve E. 2007/8, K. 2007/7 sayılı Kararıyla araç muayene imtiyaz sözleşmelerine olumlu görüş bildirilmesinin akabinde, I. ve II. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının Yapımı, Bakımı ve İşletilmesi Hizmetlerine İlişkin İmtiyaz Sözleşmelerinin Bakanlığımız, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve İşleticiler arasında15.08.2007 tarihinde imzalanması ile sonuçlanmıştır.

Bu bağlamda; özelleştirmeye ilişkin ihale dokümanları ve anılan Sözleşme gereğince kurulması gereken tüm istasyonlar mevzuata uygun olarak kurulmuş ve Bakanlığımızca yetki belgeleri verilmek suretiyle faaliyete başlamıştır.

Araç Muayene İstasyonlarının Yapımı, Bakımı ve İşletilmesi Hizmetlerine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesinin imzalandığı TÜVTÜRK, 2005 yılında kurulmuş olup, yukarıda yer verilen Danıştay’ın uygun görüşüne müteakip 2009 yılında tüm Türkiye’de tam kapsamlı olarak faaliyete geçmiştir.

TÜVTÜRK, 2008 yılında 62.487.326 TL ve 2009 yılında 4.453.744 TL net bilanço zararı beyan etmiştir. Henüz kuruluş aşamasında ve tam faaliyete geçmemiş olan bir şirketin net zarar beyan etmesi tabiidir.

2008 ve 2009 yılları için vergi incelemesi geçiren TÜVTÜRK’e yanlış hesaplanmış bir vergi cezası kesilmiştir.

Bu hatalı vergi cezasına TÜVTÜRK tarafından yapılan itiraz sonrasında Maliye Bakanlığı ile TÜVTÜRK arasında 25 Mart 2011 tarihinde bir Uzlaşma Tutanağı imzalanmış ve yanlış hesaplanan vergi cezası Maliye Bakanlığınca iptal edilmiştir. 

Yukarıda izah edildiği üzere, TÜVTÜRK’ ait herhangi bir verginin affedilmesi söz konusu değildir."

'TÜVTÜRK'ün vergi borcu silindi' iddialarına bakanlıktan yanıt geldi: Yanlış hesaplanan vergi iptal edildi! ile ilgili etiketler CHP tüvtürk Vergi borcu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.