Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı

Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları ile mücadele ediliyor. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın yerleşim bölgelerine sıçradı ve 4 mahalle küle döndü. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çıkan orman yangınında çevre köyler boşaltıldı. Adana’nın Kozan ilçesinde aynı bölgede ikinci kez yangın çıktı. Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde bulunan 10 dönümlük ormanlık alan da kül oldu. Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli ParkI'nda da yangın çıktı.

Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları çıktı. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın yerleşim bölgelerine yayılarak 4 mahalleyi küle çevirirken, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çıkan orman yangınında köyler boşaltıldı. Adana’nın Kozan ilçesinde dün gece çıkan orman yangının söndürülmesinin ardından aynı bölgede ikinci kez yangın çıktı. Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde bulunan 10 dönümlük ormanlık alan çıkan yangında küle döndü. Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı'nda öğle saatlerinde çıkan yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı

OSMANİYE'DE KÖYLER BOŞALTILDI

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Karatepe, Bozkuyu ve Kazmaca köyleri civarında meydana gelen orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle çevre köyler boşaltıldı. Çok sayıda uçak, helikopter, arazöz ve itfaiyenin müdahale ettiği yangında geniş çaplı güvenlik önlemi de alındı.

Öte yandan alevler nedeniyle çıkan yoğun duman tabakası gökyüzünü kapladı. Gökyüzünü kaplayan dumanlar nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar da bölgeden uzaklaştırıldı.

Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı - Resim : 2

KOZAN'DA AYNI BÖLGEDE İKİNCİ YANGIN

Adana’nın Kozan ilçesinde şiddetli rüzgar etkisini sürdürürken aynı bölgede ikinci kez orman yangını çıktı. Yangının yaşandığı Çandık bölgesinde yangının çevredeki yerleşim yerlerine sıçmaması için yangının çevresi orman yangın söndürme ekipleri tarafından çevrildi. Yangına 6 arazöz, 2 su tankı, 1 greyder, 6 ilk müdahale aracı, 1 tırmık ekibi ve 45 orman yangın işçisi yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetli rüzgar nedeni ile orman ekipleri yangın bölgesinde nöbet tutarken jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

KÖYLER BOŞALTILIYOR

Kızlarsekisi bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle köylerin tahliyesine başlandı. Kozan ilçesinde Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca mahallelerinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını nedeniyle jandarma ekipleri anonslarla vatandaşları evlerini boşaltmaları konusunda uyarıyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Adana’nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle kriz masası kuruldu. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve 112 ekiplerinin yangın bölgesindeki köylerin boşaltma çalışmaları devam ediyor. Şuana kadar 5 köy boşaltıldı.

Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı - Resim : 3

KIRIKKALE'DE 10 DÖNÜMLÜK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Uzunlar köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. Saat 15.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köylülerin ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kırıkkale Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekiplerince söndürme çalışmaları yapıldı. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Çoğunlukla çam ağaçlarının olduğu 10 dönümlük ormanlık alan küle döndü. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ise yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte yangının çıktığı ormanlık alanda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı - Resim : 4

KAYSERİ ALADAĞLAR MİLLİ PARKI YANIYOR

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı'nda öğle saatlerinde çıkan yangına müdahale çalışmaları sürüyor. Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanının ziyaretçi tanıtım merkezi girişi yakınında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle Divrik Dağı'na doğru ilerleyen yangına müdahale için Kayseri ve çevre ilçelerden de takviye ekiplerin bölgeye gönderildi.

İlçeye gelen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu anda hem Orman Bölge ekibi hem belediye ekipleri hem de Milli parklar ekipleri ile Nevşehir ve Niğde'den gelen ekipler çalışıyor. Şu anda yaklaşık 80 hektarlık alanda büyük çoğunluğu da örtü yangını şeklinde devam ediyor. Burada tabiiki yangının yayılmasının ana nedeni rüzgarın şiddeti. Meteorolojiden aldığımız bilgi bu rüzgarın iki gün daha devam edeceği yönünde. Arkadaşlarımız bu yönde tedbirlerini alıyorlar, müdahalelerini yapıyorlar. Çok şükür bir can kaybımız yok, arkadaşlarımız çalışırken vatandaşlardan da büyük destek görüyor. İnşallah daha fazla büyümeden yangını kontrol altına alırız. Büyük çoğunluğu örtü yangını, bunu da kısa sürede kontrol altına alırsak daha büyük bir zayiatın önüne geçmiş oluruz. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

 

 

 

 

Türkiye'nin ormanları alev alev! Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Kırıkkale'de de yangınlar çıktı ile ilgili etiketler Orman Yangını

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.