TÜRKİYE’DEKİ ASKERİ HELİKOPTERLER ESKİ Mİ?

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında...

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, askeri helikopter kazasıyla ilgili söylenilen ‘helikopterler eski’ yalanıyla ilgili kritik tespitleri ve HDP’li Sezai Temelli’nin skandal sözlerini masaya yatırdı.

ŞENER: HDP’Yİ VE YERİNE KURULACAK PARTİLERİ KAPATMAK ÇAREDİR!

Nedim Şener, “İki hafta önce 16 şehit verdik. Bu helikopter kazasında da 11 şehit verdik. Dizi izlemiyoruz, insanları ve hayatları kaybediyoruz. Olay sadece birkaç dakikalık televizyon yayınından ibaret değil. Hayatlar ellerinden alınıyor. Bu bir dizi, film değil. Bugünün siyaseti, bugünün gerçeği bu. Hayatlarımızın korkunç siyaset, emperyalist planlar içinde paramparça edildiğini görüyoruz. Yarın bu durumu kimin yaşayacağını bilmediğimiz bir düzendeyiz. Güney’de sürekli bombalar patlıyor, PKK’nın yurt içindeki uzantılarının azaldığını ve katılımın düştüğünü söylüyoruz. Ancak sivil uzantıları unutmayın. Bunlar her an provokasyon için harekete geçebilirler. Hiç ummadığınız bir yerde hepimizi bulabilir. Osman Erbaş Paşa ve diğer askerler şehit oldu. 20 yaşındaki çocuklar şehit olurken ben 55 yaşında yaşamaya utanıyorum. Sloganla ve popülizmle değil, insanıyla sevin ülkenizi. Rakamlardan ibaret değil, o şehitlerin bir hayatı vardı. Hain terör örgütü, siyasi uzantıları ve bunlarla iş birliği yapanlar olduğu sürece tekrar bunları yaşayacağız. Terörle mücadele ederken hep insanlarımızı kaybettik Bu terör ancak siyasetin oksijeniyle hayatta kalıyor, unutmayın. 40 yıldan beri ‘Bu parti kapatıldı, başka parti kuruldu hep’ deniyor. ‘Bu iş kapatmayla çözülmez’ diyenlere söylüyorum, bal gibi de çözülür. 5 değil 150 defa açsalar da kapatılmalı. Öcalan lafını ağzına alanlara siyaset yaptırmayın. HDP’yi kollayan, onunla iş birliği yapan bütün siyasetçiler ve yandaşları ‘Kapatmak çare değil’ diyor. Bal gibi de çare. Ülkenize sahip çıkmaz bal gibi de çözümdür. Onun yerine kurulacak partiyi de kapatmak çaredir. Öcalan’ın adını ağzına alan, örgütle ilgili en ufak iltisakı olan, örgütün amacına hizmet edenler dahil olmak üzere siyasetten silinmeli. Demokratik meşru siyaset böyle şekillenir. Önce o pis ağzınla, PKK’ya terör örgütü demeyi öğren’ diyeceksin.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ ASKERİ HELİKOPTERLER ESKİ Mİ?

YARAR: ENVANTERİNDE EN FAZLA SKORSKY HELİKOPTER OLAN ÜLKE OLARAK İKİNCİ SIRADAYIZ!

Mete Yarar, “Ne zaman bir olay yaşansa olayı siyasetin ötesine taşımaya çalışan insanlar var, bir de siyasetin içine çekerek değerlendiren insanlar. Bu olay yaşandığından beri bu ikisinin çerçevesini görmeye başladık. Bir yandan TSK envanterindeki helikopterin eskiliğini konuşanlar var. Bir yandan da olayı başka yerlere  dayatanlar var. Herkes diyor ya ‘Skorsky iyi bir helikopterdir’ diye. ABD’den sonra envanterinde en fazla Skorsky olan ülke bizim. Eğer helikopter sayısına göre değerlendiriyorsanız Türkiye’deki modern helikopter diyebileceğiniz helikopter miktarında ABD’den sonra ikinci ülkeyiz. Ancak bir şeyi atlıyorsunuz, Türkiye’deki helikopter kaza oranlarına bakıldığında olayın şu durumu ihmal ediliyor. Fransa, İngiltere ve Almanya gibi eğitim uçuş faaliyetletine çıkan bir ülke değiliz. 24 saat boyunca sınır içinde ve ötesinde terörle mücadele ediyoruz. Buna da ekstra olarak eğitimlerde kullandığımız bir durumdayız. Zaman zaman ‘Türkiye’de helikopter düşme oranı yüksek’ diye konuşuluyor. Neye ve kime göre? Hangi sayıyla hangisini, neyle neyle değerlendiriyorsanız? Düz bir alanda helikopterin ilerlemesiyle mi, yoksa gece yarısı kar ve tipi eşliğinde ilerleyen yaralıyı çatışma anında alıp, oradan çıkmaya çalışan bir helikopterle mi değerlendiriyorsanız? Başka bir yerde bir pilot yıllık 50 saat uçarken, Türkiye’de helikopter pilotlarının bin saat uçmasıyla mı karşılaştırıyorsunuz? Başka bir yerde irtifanın 500 metre uçmasıyla Türkiye’de 4 bin metre uçan bir helikopteri mi karşılaştırıyorsunuz? Karşılaştığınız rakamların hiçbiri birbiriyle örtüşmüyor. Türkiye’de bir helikopter pilotu üst teğmen rütbesine geldiğindeki uçuş sayısı Avrupa’daki bir helikopter pilotunun albay rütbesine gelmiş bir helikopter pilotuyla aynı seviyede. O kadar hızlı bir şekilde operasyonel anlamda yükseliyor. Çok uçtukları için de diğer ülkelere göre helikopter kullanma konusunda çok marifetliler. Görev yaptığım yıllarda onca defa bindim, Cougar’a ve Skorsky’e. İkisi birbirinden farklıdır, karşılaştırmamak lazım. Skorsy’nin kullanıldığı alanlarla Cougar’ın kullanıldığı alanlar birbiriyle aynı değil. Karşılaştırılması da doğru değil. ‘Türkiye’deki helikopterler eski’ diyorlar. 70’lerde aldığımız F-4’ler, 80’lerde aldığımız F-16’lar uçuyor! Neye göre eski?“ dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”yı SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

TÜRKİYE’DEKİ ASKERİ HELİKOPTERLER ESKİ Mİ? ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına Helikopter kazası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.